Кисло-солодка свинина по-китайськи (II)

Hайвідоміша національна страва - свинина у кисло-солодкому соусі.Коли холодильнику шматок м'яса — не обов'язково вибирати між пловом та битками.

Довгі перерви у веденні блогу призводять іноді до курйозів. Треба було мені тут на днях швиденько щось на вечерю придумати. У холодильнику шматок м'яса; тому вибір між пловом та битками. І щось смикнуло в цей момент думкою споживачів поцікавитися.


Типу: «А вам першого чи другого». А вони такі: «А може зробимо китайський варіант у кисло-солодкому соусі?». От і наче таке колись робила щось схоже та не пам’ятаю як. І в нотатках такого рецепту немає. А раз немає, значить і у блозі я нічого такого не оприлюднювала (начебто). А виявилося було, таки було. І навіть з такою самою назвою. Ось тут.

Такі от жарти іноді робить з нами пам’ять. Але завдяки цьому курйозу маю новий варіант національної китайської страви.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 400 г нежирної свинини
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 1 білок
  • 3 +1 ст.л. крохмалю
  • 3 ст.л. яблучного оцту
  • 3 ст.л. кетчупу
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 шт. солодкого перцю
  • 1 морквина
  • 1 банка консервованих ананасів ( в мене були абрикоси)
  • 3 ст.л. оцту
  • 3 ст.л. кетчупу
  • 3 ст.л. цукру
  • 0,5 л. олії для фритюру
  • сіль, перець

Підготовка: 15 хв

Час очікування: 30 хв

Приготування: 30 хв


Приготування кисло-солодкої свинини:

1. Нарізати м'ясо шматочками або стрічками товщиною 1 см. Додати білок, 2 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. крохмалю і добре перемішати. Поставити у холодильник на 30 хвилин.


2. Вимити і почистити овочі. Нарізати солодкий перець стрічками товщиною 1-1,5 см, а моркву кружечками.


3. Злити сироп з ананасів в окремий посуд. Перемішати з оцтом, кетчупом, цукром і 1 ст.л. крохмалю.


4. Розігріти олію в глибокій сковороді (воці) або каструлі до 170°С. Якщо занурити в неї скіпку, вона вкриється пухирцями.


5. Обсмажити м'ясо невеликими порціями у киплячій олії (4-5 хв) до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник і тримати теплим.


6. В окремій сковороді розігріти 2 ст.л. олії; обсмажити спочатку моркву (2 хв), потім болгарський перець (3 хв). Влити соус, додати ананас, свинину і довести до кипіння. Посолити, поперчити і одразу подавати. На гарнір найкраще підійде варений рис.

До речі, як виявилося, саме КНР є одним з найбільшим споживачів свинини у світі і, якщо не помиляюся, кожна четверта свиня, вирощена у Німеччині (найбільший експортер у Європі) закінчує свій шлях на столі у китайців.
А європейськими чемпіонами у цій першості стали чорногорці вони з'їли 53кг на душу населення.


0 comments:

Дописати коментар