печиво «Поцілунок янгола»

Горіхове печиво з шаром апельсинового або абрикосового мармеладу (варення)

Сухуваті, скажу я вам у них поцілунки, але дуже смачні.

Схоже печиво робить моя свекруха, але чомусь у її записній книжці рецепта з волоським горіхом я не знайшла (хто ж знав, що у нього кодова назва «Печиво з ліщиною»), тому довелося довіритися гуглу. Дуже вже мені його назва сподобалася, тому вирішила ризикнути. І не шкодую. По-перше, вийшло зовсім не схоже на сімейний варіант. Ну, крім горішка зверху ;)


Вівсяні пластівці зробили його, як казала моя бабуся, «сипким» - таким, наче у ньому нема відома скільки масла. Ну і завдяки горіхам виглядає воно на всі 10 балів. ОЙ, а про смак я забула сказати? Воно — класне, спробуйте!


Інгредієнти:

Для тіста:


  • 100г вівсяних пластівців швидкого приготування
  • 100 г борошна
  • 100г вершкового масла або маргарину
  • 100г цукру
  • 90г мелених волоських горіхів
  • 1 яйце
  • ½ ч.л. меленої кориці
  • 1ст.л. коньяку або рому
  • 1уп. ванільного цукру 

Для начинки:

150г густого апельсинового або абрикосового варення


Глазур:

  • 75г цукрової пудри
  • ½ апельсина (сік)
  • 75г волоських горіхів половинками

Підготовка:15-20хв

Час очікування: 1 год

Приготування:15-20 хв

Температура: 160°С


Приготування:

Тісто

  1. Відміряти і відважити всі інгредієнти. Змолоти горіхи і вівсяні пластівці або розтовкти їх у ступці.

  2. Змішати сухі інгредієнти (борошно, пластівці, горіхи, цукор, ванільний цукор, корицю), влити  до них збовтане яйце, коньяк і за допомогою дерев’яної ложки змішати все у тісто. Домісити декілька хвилин руками, загорнути у харчову плівку і поставити на холод мінімум на 1 годину.

  3. 3.Розігріти духовку до 160°С. Вистелити дека папером для випічки.

  4. Розкачати тісто до товщини 4-5мм і вирізати круглі печива (Ø 4см).

  5. Викласти печиво на деко(а) і випікати приблизно 15–20хв поки воно зарум’яниться. Охолодити.

Начинка:

  1. Розмішати варення до однорідної маси. Намастити ним половину печива. На кожне печиво зверху покласти інше печиво (без варення).

Глазур:

  1. Змішати цукрову пудру і апельсиновий сік до густої, тягучої маси.

  2. За допомогою чайної ложки на кожне печиво-кришку нанести трохи глазуру і розмастити. Зверху одразу викласти і трохи притиснути половинку волоського горіха.

У герметично закритій коробці не черствіє до 2-х тижнів.


Гарного дня і вдалої випічки!


0 comments:

Дописати коментар