Сухуваті, скажу я вам у них поцілунки, але дуже смачні.
Схоже печиво робить моя свекруха, але чомусь у її записній книжці рецепта з волоським горіхом я не знайшла (хто ж знав, що у нього кодова назва «Печиво з ліщиною»), тому довелося довіритися гуглу. Дуже вже мені його назва сподобалася, тому вирішила ризикнути. І не шкодую. По-перше, вийшло зовсім не схоже на сімейний варіант. Ну, крім горішка зверху ;)Вівсяні пластівці зробили його, як казала моя бабуся, «сипким» - таким, наче у ньому нема відома скільки масла. Ну і завдяки горіхам виглядає воно на всі 10 балів. ОЙ, а про смак я забула сказати? Воно — класне, спробуйте!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 100г вівсяних пластівців швидкого приготування
- 100 г борошна
- 100г вершкового масла або маргарину
- 100г цукру
- 90г мелених волоських горіхів
- 1 яйце
- ½ ч.л. меленої кориці
- 1ст.л. коньяку або рому
- 1уп. ванільного цукру
Для начинки:
150г густого апельсинового або абрикосового варення
Глазур:
- 75г цукрової пудри
- ½ апельсина (сік)
- 75г волоських горіхів половинками
Підготовка:15-20хв
Час очікування: 1 год
Приготування:15-20 хв
Температура: 160°С
Приготування:
Тісто
- Відміряти і відважити всі інгредієнти. Змолоти горіхи і вівсяні пластівці або розтовкти їх у ступці.
- Змішати сухі інгредієнти (борошно, пластівці, горіхи, цукор, ванільний цукор, корицю), влити до них збовтане яйце, коньяк і за допомогою дерев’яної ложки змішати все у тісто. Домісити декілька хвилин руками, загорнути у харчову плівку і поставити на холод мінімум на 1 годину.
- 3.Розігріти духовку до 160°С. Вистелити дека папером для випічки.
- Розкачати тісто до товщини 4-5мм і вирізати круглі печива (Ø 4см).
- Викласти печиво на деко(а) і випікати приблизно 15–20хв поки воно зарум’яниться. Охолодити.
Начинка:
- Розмішати варення до однорідної маси. Намастити ним половину печива. На кожне печиво зверху покласти інше печиво (без варення).
Глазур:
- Змішати цукрову пудру і апельсиновий сік до густої, тягучої маси.
- За допомогою чайної ложки на кожне печиво-кришку нанести трохи глазуру і розмастити. Зверху одразу викласти і трохи притиснути половинку волоського горіха.
У герметично закритій коробці не черствіє до 2-х тижнів.
Гарного дня і вдалої випічки!
0 comments:
Дописати коментар