Ну що, продовжимо наш чорно-білий марафон? Хто тут любить лимонно-свіженьке? Попереджу одразу, якщо ви хочете робити це печиво, налаштуйтеся на медітацію, адже тут не лише тісто замісити, а й начинку приготувати.
Чи може у вас вдома стоїть баночка власноруч зробленого лимонного крему, він же Lemon curd ? Роботу можна розбити на декілька етапів: одного вечора зробити тісто і спекти печиво, наступного зробити крем і склеїти їх попарно, а прикрашання залишити для години коли прийде натхнення.
Для тіста, на відміну від інших рецептів, використовуються варені жовтки — саме вони дають йому розсипчастість, а білий шоколад або цукрова глазур згладжують «гостроту» лимону.
Надзвичайно вдалий варіант для всіх, хто любить цитрусові.
ІНГРЕДІЄНТИ:
на 30шт печива «Лимонні сердечка з начинкою»(приблизно, залежить від розміру)
Для тіста:
- 3шт. варених яєць
- 100г борошна
- 50г вершкового масла (з холодильника)
- 60г цукру
- терта цедра 1 лимону
для крему:
- 100мл лимонного соку
- 80г цукру
- 2 жовтки
- 2ст.л. картопляного крохмалю
- терта цедра 1 лимону
- ⅓ ч.л. ванільного екстракту або 1 ч.л. ванільного цукру
Додатково : Форма для печива у формі серця
Підготовка:40хв
Приготування:6-7хв
Час очікування: 1-2 год
Температура: 160°С
Приготування:
1. Зварити 3 густих яйця (8-10хв). Охолодити, почистити від шкаралупи, вийняти жовтки, охолодити.
2. Відміряти і відважити всі інгредієнти для тіста. Протерти жовтки через сито (білки у цьому рецепті не використовуються). Нарізати холодне масло кубиками.
3. Просіяти борошно на робочу поверхню, додати цукор і натерту цедру лимону, зробити всередині заглиблення. Викласти протерті жовтки, кубики масла. Кінчиками пальців перетерти інгредієнти на крупку і швидко змішати все в тісто (масло не повинно почати плавитися від теплоти рук, тому працювати треба швидко).
4. Загорнути у вологий рушник або харчову плівку і поставити у холодильник на 1-2 години.
5. Розігріти духовку до 160°С. Вистелити дека папером для випічки.
6. Розкачати тісто до товщини 3-4 мм. Вирізати сердечка і перекласти їх на лист.
7. Випікати 6-7хв до золотистого кольору. Не випускати з уваги, бо печиво може дуже швидко зарум’янитися.
8. Вийняти з духовки, разом з папером стягти з дека і залишити до повного охолодження. Тим часом зробити крем.
9. Змішати 30мл лимонного соку та жовтки із крохмалом до однорідного стану. Решту соку(70мл), цукор і терту цедру лимону, ванільний екстракт (цукор) довести до кипіння. Зняти з вогню. Влити невелику частину гарячого соку до крохмальної суміші і швидко перемішати. Влити крохмалисту масу до гарячого лимонного соку, розмішати і повернути на вогонь. Варити на повільному вогні ще 5 хвилин або до загустіння маси.
10. Ще теплі печива склеїти попарно і залишити до повного висихання. На цьому можна й зупинитися, але якщо вам хочеться, щоб печиво смакувало солодше, прикрасьте його розтопленим білим шоколадом, або цукровим глазуром. Рештки крему можна зберігати у холодильнику до 1 тижня.
0 comments:
Дописати коментар