Ну що, як кажуть, бог любить троїцю. Сьогодні третій, і мабуть, останній варіант мого улюбленого шоколадного печива. Навіть не можу вирішити, який кращий торішній чи цей. Але тут все залежить, що вам треба пристроїти білки чи жовтки.
Не думаю, що десь в Альпах ще водяться ведмеді, але їх можна побачити на гербах багатьох міст. Так вони, у буквальному смислі лишили свій відбиток в історії, бо печиво у формі ведмежої лапи — традиційно роблять на Різдво в Південній Німеччині та Швейцарії. Іноді воно присипане цукром, десь вкрите шоколадом чи цукровою помадкою, але традиційна форма всюди одна – вирізана в дерев’яній колодочці лапа-мушля.
Схоже, це шоколадно-горіхове печиво припало до смаку не лише мені, наприклад, у Швейцарії його можна купити цілий рік у звичайному супермаркеті. Печиво, за цим рецептом найбільш схоже на нього, і воно краще за куповане ;).
ІНГРЕДІЄНТИ
на 40 шт. (приблизно, залежить від величини):
Для тіста:
- 130г вершкового масла або якісного маргарину
- 120г борошна
- 50г мелених горіхів (найкраще ліщини)
- 40г цукрової пудри
- 20г крохмалю
- 20г меду
- 30г білків
- 25мл молока
- 0,5 ч.л. приправи для пряників або
- дрібка меленої гвоздики і 0,5 ч.л. кориці
Всі продукти кімнатної температури.
Додатково: форма для випічки ⌀24см, міксер
Підготовка: 20хв
Приготування: 10хв
Температура:180°C
Приготування:
1. Відміряти і відважити всі продукти. Розігріти духовку до180°C. Вистелити дека папером для випічки.
2. Просіяти в окрему миску: борошно, какао, крохмал і приправу для пряників. Всипати до них цукрову пудру, мелені горіхи і перемішати.
3. Збити розм’якшене масло (маргарин) із медом до лeгкої, пишної маси (2–3 хвилини). Додати білок і продовжити збивати ще декілька хвилин.
4. Обережно перемішати масляну і борошняну маси, влити до них молоко і ложкою змішати все в однорідне тісто. Увага! Масу потрібно місити лише доки всі інгредієнти перемішаються.
5.Перекласти у кулінарний мішок з насадкою «Зірочка» (ø15мм) і вичавити на деко печиво завбільшки 2×3 см, верхівку притиснути мокрими пальцями.
6. Випікати 10хв на середньому рівні духовки за температури 180°C.
7. Ще гарячі печива змастити цукровою помадкою. Для цього змішати 40г цукрової пудри з 1ст.л. води або вже охолоджені намастити вишневим (смородиновим) повидлом і склеїти попарно, а кінчики вмочити у розтоплений шоколад.
Готове печиво скласти в коробку, що герметично закривається . Так воно залишиться свіжим 2-3 тижні. Гарного дня і вдалої випічки!
0 comments:
Дописати коментар