Шоколадне печиво «Ведмежі лапки» (#3, на білках)

Моє улюблене шоколадне печиво. Швейцарський варіант з білками і приправами

Ну що, як кажуть, бог любить троїцю. Сьогодні третій, і мабуть, останній варіант мого улюбленого шоколадного печива. Навіть не можу вирішити, який кращий торішній чи цей. Але тут все залежить, що вам треба пристроїти білки чи жовтки.


Не думаю, що десь в Альпах ще водяться ведмеді, але їх можна побачити на гербах багатьох міст. Так вони, у буквальному смислі лишили свій відбиток в історії, бо печиво у формі ведмежої лапи — традиційно роблять на Різдво в Південній Німеччині та Швейцарії. Іноді воно присипане цукром, десь вкрите шоколадом чи цукровою помадкою, але традиційна форма всюди одна – вирізана в дерев’яній колодочці лапа-мушля.


Схоже, це шоколадно-горіхове печиво припало до смаку не лише мені, наприклад, у Швейцарії його можна купити цілий рік у звичайному супермаркеті. Печиво, за цим рецептом найбільш схоже на нього, і воно краще за куповане ;).


ІНГРЕДІЄНТИ

на 40 шт. (приблизно, залежить від величини):


Для тіста:


  • 130г вершкового масла або якісного маргарину
  • 120г борошна
  • 50г мелених горіхів (найкраще ліщини)
  • 40г цукрової пудри
  • 20г крохмалю
  • 20г меду
  • 30г білків
  • 25мл молока
  • 0,5 ч.л. приправи для пряників або
  • дрібка меленої гвоздики і 0,5 ч.л. кориці

Всі продукти кімнатної температури.


Додатково: форма для випічки ⌀24см, міксер


Підготовка: 20хв

Приготування: 10хв

Температура:180°C


Приготування:

1. Відміряти і відважити всі продукти. Розігріти духовку до180°C. Вистелити дека папером для випічки.


2. Просіяти в окрему миску: борошно, какао, крохмал і приправу для пряників. Всипати до них цукрову пудру, мелені горіхи і перемішати.


3. Збити розм’якшене масло (маргарин) із медом до лeгкої, пишної маси (2–3 хвилини). Додати білок і продовжити збивати ще декілька хвилин.


4. Обережно перемішати масляну і борошняну маси, влити до них молоко і ложкою змішати все в однорідне тісто. Увага! Масу потрібно місити лише доки всі інгредієнти перемішаються.


5.Перекласти у кулінарний мішок з насадкою «Зірочка» (ø15мм) і вичавити на деко печиво завбільшки 2×3 см, верхівку притиснути мокрими пальцями.


6. Випікати 10хв на середньому рівні духовки за температури 180°C.


7. Ще гарячі печива змастити цукровою помадкою. Для цього змішати 40г цукрової пудри з 1ст.л. води або вже охолоджені намастити вишневим (смородиновим) повидлом і склеїти попарно, а кінчики вмочити у розтоплений шоколад.


Готове печиво скласти в коробку, що герметично закривається . Так воно залишиться свіжим 2-3 тижні. Гарного дня і вдалої випічки!


0 comments:

Дописати коментар