Печиво 'Шаровані місяці'

Максимальний ефект з мінімальними зусиллями. Печиво наче із справжньої слойки

Світ провалився під сніг разом з усіма фарбами. Справжня зима. Тому й рецепт сьогодні буде білим, новорічно-різдвяним. Бо вже й так мало часу залишилося, щоб наповнити коробку святковими ласощами.


Наче ельф днями тестую рецепти із записника і печу улюбленців минулих років. Якось так вийшло, що цього року у мене все або шоколадне, або нейтрально-пісочно-біле.


На "польові випробування" цього печива мене сподвигла простота технології його приготування і структура, наче у листкового тіста - шарами. Щоб її досягти, як виявилося, треба небагато - якісне вершкове масло і трохи холоду. Та й шар цукрового безе здався мені привабливим. Уявляєте л исткове тісто, що тане в роті, а зверху шар солодкої меренги... хрум-м-м.


Ну все, так описала, що й самій солоденького захотілося — йду заварити собі чашечку фруктового чаю. Якщо хочете здивувати домашніх чимось незвичним – рекомендую.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 180г борошна
  • 130г холодного вершкового масла
  • 1 жовток
  • 2ст.л. білого вина
  • ¼ ч.л. порошку для випічки
  • дрібка солі

Для королівського глазуру

  • 1 білок
  • 250 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку

Підготовка: 25 хв.

Приготування: 10 хв

Час витримки: 2 год

Температура: 190°C


Приготування:

1.Відміряти і відважити всі інгредієнти для тіста.


2.Просіяти борошно та порошок для випічки у велику миску, додати сіль.


3.Нарізати масло невеликими шматочками, додати до суміші та кінчиками пальців швидко перетерти все на крупку. Влити жовток збовтаний з білим вином і за допомогою дерев'яної ложки замісити тісто. Сформувати з нього кулю і поставити у холодильник на 2 години .


4. Розігріти духовку до 190° C . Вистелити дека папером для випічки.


5. Приготувати королівську глазур. Змішати білок, лимонну кислоту з цукровою пудрою до достатньо густої маси (я кщо провести кінчиком ножа через масу, вона зімкнеться через 10 секунд), але водночас вона повинна добре розмащуватися ножем. Перекласти у торбинку для заморожування.


6. Розкачати тісто до товщини 3 мм, вирізати формочкою печива-півмісяці. (ВАЖЛИВО! Навіть печиво у 5мм вийде затовстим і недостатньо пропечеться за заданий час).


7. Зрізати з торбинки з глазуром кінчик і невеликими порціями нанести на печиво. Обережно розмастити ножем.


8. Розкласти півмісяці на деко. Випікати на нижньому рівні духовки 10-12 хвилин (не випускаючи з виду). Печиво повинно пропектися, але залишитися світлим.


максимальний ефект мінімальними зусиллями — новорічне печиво-безе у формі півмісяця

У герметично закритій коробці воно залишиться свіжим до двох тижнів.


0 comments:

Дописати коментар