Світ провалився під сніг разом з усіма фарбами. Справжня зима. Тому й рецепт сьогодні буде білим, новорічно-різдвяним. Бо вже й так мало часу залишилося, щоб наповнити коробку святковими ласощами.
Наче ельф днями тестую рецепти із записника і печу улюбленців минулих років. Якось так вийшло, що цього року у мене все або шоколадне, або нейтрально-пісочно-біле.
На "польові випробування" цього печива мене сподвигла простота технології його приготування і структура, наче у листкового тіста - шарами. Щоб її досягти, як виявилося, треба небагато - якісне вершкове масло і трохи холоду. Та й шар цукрового безе здався мені привабливим. Уявляєте л исткове тісто, що тане в роті, а зверху шар солодкої меренги... хрум-м-м.
Ну все, так описала, що й самій солоденького захотілося — йду заварити собі чашечку фруктового чаю. Якщо хочете здивувати домашніх чимось незвичним – рекомендую.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 180г борошна
- 130г холодного вершкового масла
- 1 жовток
- 2ст.л. білого вина
- ¼ ч.л. порошку для випічки
- дрібка солі
Для королівського глазуру
- 1 білок
- 250 г цукрової пудри
- 1 ч.л. лимонного соку
Підготовка: 25 хв.
Приготування: 10 хв
Час витримки: 2 год
Температура: 190°C
Приготування:
1.Відміряти і відважити всі інгредієнти для тіста.
2.Просіяти борошно та порошок для випічки у велику миску, додати сіль.
3.Нарізати масло невеликими шматочками, додати до суміші та кінчиками пальців швидко перетерти все на крупку. Влити жовток збовтаний з білим вином і за допомогою дерев'яної ложки замісити тісто. Сформувати з нього кулю і поставити у холодильник на 2 години .
4. Розігріти духовку до 190° C . Вистелити дека папером для випічки.
5. Приготувати королівську глазур. Змішати білок, лимонну кислоту з цукровою пудрою до достатньо густої маси (я кщо провести кінчиком ножа через масу, вона зімкнеться через 10 секунд), але водночас вона повинна добре розмащуватися ножем. Перекласти у торбинку для заморожування.
6. Розкачати тісто до товщини 3 мм, вирізати формочкою печива-півмісяці. (ВАЖЛИВО! Навіть печиво у 5мм вийде затовстим і недостатньо пропечеться за заданий час).
7. Зрізати з торбинки з глазуром кінчик і невеликими порціями нанести на печиво. Обережно розмастити ножем.
8. Розкласти півмісяці на деко. Випікати на нижньому рівні духовки 10-12 хвилин (не випускаючи з виду). Печиво повинно пропектися, але залишитися світлим.
У герметично закритій коробці воно залишиться свіжим до двох тижнів.
0 comments:
Дописати коментар