Печиво «Шоколадні рогалики»

Шоколадніше не буває. Горіх, какао і крапелька шоколаду.

Ну що, друз і мої, розпочали ми тиждень із місяців, ними й закінчимо. Думаю, у холодну пору року шоколаду занадто багато не буває. Мені здається, що по співвідношенню ціна (інвестований час) — результат це одне з найвдаліших шоколадно-горіхових печив, які я робила.


Воно однозначно для тих, хто любить шоколад, можливо для вікової групи 16+, бо як правило, молодші діти віддають перевагу молочному. Тісто, попри те, що своє я робила на маргарині (але проконтролюйте щоб це була соняшникова олія) вийшло, як казала моя баба, «сипким» — дуже пісочним, майже крихким. Ну, й робити його легко ;)


Печиво вийшло дуже шоколадним і відчутно горіховим (брала горіхи ліщини), шкода, якщо у вас на них алергія, бо це, як на мене, — ідеальне поєднання. Схоже, цього року буде багато шоколаду і солодощів; зима вступила в свої права.


Гарного настрою і вдалої випічки!


ІНГРЕДІЄНТИ:

Печиво «Шоколадні рогалики» на 60 шт (залежить від величини)

Для тіста:

  • 170г борошна
  • 150г холодного маргарину
  • 75г мелених горіхів (ліщина, мигдаль, волоські)
  • 75г цукру
  • 30г крохмалю
  • 30г какао-порошку
  • 15г ванільного цукру
  • 2жовтки
  • борошно для роботи

Для посипки:

  • 100г цукру
  • 15г ванільного цукру
  • 100г чорного шоколаду 60%

Додатково: папір для випічки, харчова плівка


Підготовка: 15хв

Час випічки: 10 хв

Час витримки: 2 год

Температура: 180°C


Приготування:

1. Відміряти і відважити всі інгредієнти для тіста.


2.Нарізати масло (маргарин) невеликими шматочками. Просіяти: борошно, крохмаль, ванільний цукор, какао у велику миску. Викласти до них: цукор, мелені горіхи, кубики масла(маргарину) і перетерти кінчиками пальців на крупку. Додати до маси збовтані жовтки і за допомогою дерев’яної ложки замісити тісто.


3.Перекласти тісто на харчову плівку або папір для випічки, розкачати його у прямокутник товщиною 1см (або розділити на 2 прямокутники). Загорнути все у харчову плівку і поставити у холодильник на 1-2 години, або навіть на ніч.


4.Розігріти духовку до 180 ° C . Вистелити дека папером для випічки. Змішати у глибокому посуді посипку: цукор і ванільний цукор.


5.Розділити прямокутник(и) на смужки шириною 6-8 см. За допомогою невеликої склянки вирізати печива-півмісяці; злегка притиснути «ріжки». Щоб тісто не липнуло до скла, вмочуйте склянку час від часу у борошно.


6.Розкласти печива на деко(ах). Залишити між ними невелику відстань.


7.Випікати 10 хв за температури 180°C.


8.Готові і ще гарячі печива обваляти у цукровій суміші і викласти на лист або решітку до повного охолодження.


9.Розтопити шоколад з 2 ст.л. рослинної олії без запаху або вершкового масла на мінімальній температурі у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Вмочити кінчики-«ріжки» кожного печива у розтоплений шоколад, зняти надлишки і викласти на решітку для застигання. У коробці, що герметично закривається не черствіє до 3-х тижнів, але якщо влежить ;).


Нехай вдається!

P.S . не обов’язково розкачувати тісто у прямокутник. Можна, як звичайно скрутити його в кулю, а потім відщипувати з нього шматочки і качати рогалики-півмісяці. Також, можна проігнорувати час витримки на холоді, АЛЕ тоді тісто буде липнути до рук і трохи «розпливатиметься» при випічці.


0 comments:

Дописати коментар