Ну що, друз і мої, розпочали ми тиждень із місяців, ними й закінчимо. Думаю, у холодну пору року шоколаду занадто багато не буває. Мені здається, що по співвідношенню ціна (інвестований час) — результат це одне з найвдаліших шоколадно-горіхових печив, які я робила.
Воно однозначно для тих, хто любить шоколад, можливо для вікової групи 16+, бо як правило, молодші діти віддають перевагу молочному. Тісто, попри те, що своє я робила на маргарині (але проконтролюйте щоб це була соняшникова олія) вийшло, як казала моя баба, «сипким» — дуже пісочним, майже крихким. Ну, й робити його легко ;)
Печиво вийшло дуже шоколадним і відчутно горіховим (брала горіхи ліщини), шкода, якщо у вас на них алергія, бо це, як на мене, — ідеальне поєднання. Схоже, цього року буде багато шоколаду і солодощів; зима вступила в свої права.
Гарного настрою і вдалої випічки!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Печиво «Шоколадні рогалики» на 60 шт (залежить від величини)
Для тіста:
- 170г борошна
- 150г холодного маргарину
- 75г мелених горіхів (ліщина, мигдаль, волоські)
- 75г цукру
- 30г крохмалю
- 30г какао-порошку
- 15г ванільного цукру
- 2жовтки
- борошно для роботи
Для посипки:
- 100г цукру
- 15г ванільного цукру
- 100г чорного шоколаду 60%
Додатково: папір для випічки, харчова плівка
Підготовка: 15хв
Час випічки: 10 хв
Час витримки: 2 год
Температура: 180°C
Приготування:
1. Відміряти і відважити всі інгредієнти для тіста.
2.Нарізати масло (маргарин) невеликими шматочками. Просіяти: борошно, крохмаль, ванільний цукор, какао у велику миску. Викласти до них: цукор, мелені горіхи, кубики масла(маргарину) і перетерти кінчиками пальців на крупку. Додати до маси збовтані жовтки і за допомогою дерев’яної ложки замісити тісто.
3.Перекласти тісто на харчову плівку або папір для випічки, розкачати його у прямокутник товщиною 1см (або розділити на 2 прямокутники). Загорнути все у харчову плівку і поставити у холодильник на 1-2 години, або навіть на ніч.
4.Розігріти духовку до 180 ° C . Вистелити дека папером для випічки. Змішати у глибокому посуді посипку: цукор і ванільний цукор.
5.Розділити прямокутник(и) на смужки шириною 6-8 см. За допомогою невеликої склянки вирізати печива-півмісяці; злегка притиснути «ріжки». Щоб тісто не липнуло до скла, вмочуйте склянку час від часу у борошно.
6.Розкласти печива на деко(ах). Залишити між ними невелику відстань.
7.Випікати 10 хв за температури 180°C.
8.Готові і ще гарячі печива обваляти у цукровій суміші і викласти на лист або решітку до повного охолодження.
9.Розтопити шоколад з 2 ст.л. рослинної олії без запаху або вершкового масла на мінімальній температурі у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Вмочити кінчики-«ріжки» кожного печива у розтоплений шоколад, зняти надлишки і викласти на решітку для застигання. У коробці, що герметично закривається не черствіє до 3-х тижнів, але якщо влежить ;).
Нехай вдається!
P.S . не обов’язково розкачувати тісто у прямокутник. Можна, як звичайно скрутити його в кулю, а потім відщипувати з нього шматочки і качати рогалики-півмісяці. Також, можна проігнорувати час витримки на холоді, АЛЕ тоді тісто буде липнути до рук і трохи «розпливатиметься» при випічці.
0 comments:
Дописати коментар