Новорічні рецепти 2020

моя збірка найкращих рецептів за останні роки

Якось стрімко (може й воно на добре ;) наближається кінець цього року, тому традиційно роблю підбірку всього що пеклося до свят. По-перше, хочу звернути вашу увагу, що у блозі тепер є рубрика «До Різдва», у якій зібрані різдвяно-новорічні рецепти. Крім-того найближчим часом як завжди, 2 рази на тиждень, буду публікувати свіжо-протестовані рецепти, так би мовити, «відкриття». А поки що короткий огляд того, що було у блозі в останні роки.


#Штолени

найкращий штолен у світі-шматочками. Ніхто не зможе порахувати їх кількість.

Шматочками, мій улюбленець, робіть одразу дві порції, бо у нас не встигає вилежати оті відведені за рецептом два тижні.

Класичний німецький штолен, навіть якщо він без марципану повинен вилежатися 2 тижні

Класичний великий штолен — у мене, правда, без марципану.


Сімейний рецепт - хліб із яблук із сухофруктами. Дуже смачно.

Ну і до них, ще один фаворит — фруктовий хліб.



І як зробити цукати для нього власноруч.


#Нa Маргарині


І таке водиться. Наші must have ванільні рогалики, пісочне печиво та фігурне печиво, зроблені на маргарині смакують навіть краще (і це не жарт), ніж на вершковому маслі.

Улюблене печиво дітей, його можна вирізати у будь-якій формі

Цукрові мишки

УЦе печиво – хіт у нашій сім'ї. Воно дуже смачне і одночасно просте

Печиво Пісочні S

печивний must have у нашій родині печиво-рогалик

Ванільні півмісяці

#Шоколад

Куди ж без нього. Цього року у мене багато шоколадного (чекайте нових постів у блозі), а поки що мої фаворити 2019-2020.


Новий і швидкий варіант шоколадного печива

«Ведмежі лапки». Ці набагато простіші у приготуванні, ніж класичні, а кислинка вишневого варення надає йому особливу ноту.

ароматний пряник з шоколадною помадкою

І шоколадний пряник від моєї свекрухи. Першу партію ми вже «знищили». Мушу пекти ще раз.

#Варення

Як подарунок, знак уваги, а може просто для себе на сніданок у вихідний.


Із зимових яблук із спеціями. Пахне різдвяним ярмарком і пряником.


Апельсинове, бо зараз якраз сезон. І воно таке смачне і ароматне.


#святковеМеню

На жаль, більшість рецептів, якими б я хотіла тут поділитися, за декілька років так і не отримали достойних фото. Причина проста — всі ці качині грудки і запечені шинки занадто швидко з'їдаються ;). Але, якщо вам хочеться повечеряти вдома, наче в ресторані можу порекомендувати:


суп з селерою та грушею для святкового обіду.

Суп із грушею і селерою. Дуже елегантно, як зауважили хатні критики: «Чому ти не казала, що він селерою і не пахне!»


Не обов’язково мучитися, щоб зробити фаршировану качку. Можна елегантно приготувати качину грудку.

І качину грудку з апельсинами. Єдину, яку мені вдалося сфотографувати.



А можна зробити ікру на інший лад — набагато швидше і смачніше, ніж бутерброди. На фото вийшло, може не дуже, але як той казав, смак - «proved».


0 comments:

Дописати коментар