Сніг, цитрусові аромати, пізні сніданки, довгі прогулянки... що ще робить свята, святами? Пунш і гаряче вино🍷, як на мене.
Єдиний недолік — після «кисневого отруєння» хочеться ліниво протягти лапки і випити чашечку чогось гарячого одразу, без зайвих рухів.Тому цього року замість суміші приправ я одразу зробила сироп, який можна використовувати і для дитячого пуншу, і для глинтвейну або просто влити до келиха вина і створити той самий настрій.
З рецептом цього глинтвейнового сиропу теж історія вийшла. Знайшла я його в якомусь передріздвяному проспекті, швиденько протестувала, вирішила опублікувати у бложику, а ні назви, ні джерела знайти не можу, тільки фотографію візуально пам’ятаю. Переворушила гору рецептів у всіх варіаціях, а все не те. А сьогодні вирішила замість пуншу чи глинтвейну "сироп" пошукати, цок, і пошук видав мій чарівний рецепт. Поки не згубила, ділюся.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для глинтвейнового сиропу:
- 500 мл виноградного соку
1 апельсин
3см свіжого імбиру
2 зірочки анісу
1-2 палички кориці
6шт. гвоздики
6шт. капсул кардамону
4шт. духмяного горошку
1 ч.л. ванільного цукру
Підготовка:10хв
Час очікування: 1 год
Приготування:20 хв
Приготування:
- Добре вимити апельсин гарячою водою із содою, почистити імбир від шкірки. Натерти цедру апельсина, вичавити сік. Нарізати імбир тонкими кружечками.
2. Вилити виноградний сік у невелику каструлю, додати сік апельсину, цедру, приправи і довести все до кипіння. Накрити кришкою і залишити настоятися на 1годину. Процідити через дрібне сито, викинути приправи.
3. Знову повернути рідину на вогонь і кип’ятити 20хвилин. Ще гарячим розлити у чисті(у) пляшки(у) і одразу закоркувати.
Для безалкогольного пуншу 🍵:
- 2 апельсини (тільки сік)
- 500 мл виноградного соку
- 1лимон
- ½ апельсина
Приготування:
- Добре вимити гарячою водою із содою апельсини і лимон.
- Закип’ятити виноградний сік, зняти з вогню і влити сік двох апельсинів, трохи лимонного соку та 1-2ст.л. глинтвейнового сиропу. Розлити в чашки, розкласти кружальця апельсинів або лимонів і одразу подавати.
Для глинтвейну 🍷:
- 1л білого, рожевого або червоного вина
2-3ст.л. цукру або меду
2-3 ст.л. глинтвейнового сиропу
апельсин або лимон для подачі
Приготування:
Добре нагріти вино і цукор в каструлі (не кип’ятити), влити 2 ст.л. глинтвейнового сиропу, розлити по чашкам, додати кружечки апельсинів або лимонів і подавати.
0 comments:
Дописати коментар