Глинтвейновий сироп та різдвяний пунш

Універсальний сироп для приготування різдвяного пуншу, глинтвейну або для створення коктейлів.

Сніг, цитрусові аромати, пізні сніданки, довгі прогулянки... що ще робить свята, святами? Пунш і гаряче вино🍷, як на мене.


Єдиний недолік — після «кисневого отруєння» хочеться ліниво протягти лапки і випити чашечку чогось гарячого одразу, без зайвих рухів.Тому цього року замість суміші приправ я одразу зробила сироп, який можна використовувати і для дитячого пуншу, і для глинтвейну або просто влити до келиха вина і створити той самий настрій.


З рецептом цього глинтвейнового сиропу теж історія вийшла. Знайшла я його в якомусь передріздвяному проспекті, швиденько протестувала, вирішила опублікувати у бложику, а ні назви, ні джерела знайти не можу, тільки фотографію візуально пам’ятаю. Переворушила гору рецептів у всіх варіаціях, а все не те. А сьогодні вирішила замість пуншу чи глинтвейну "сироп" пошукати, цок, і пошук видав мій чарівний рецепт. Поки не згубила, ділюся. 


ІНГРЕДІЄНТИ

Для глинтвейнового сиропу:


  • 500 мл виноградного соку
    1 апельсин
    3см свіжого імбиру
    2 зірочки анісу
    1-2 палички кориці
    6шт. гвоздики
    6шт. капсул кардамону
    4шт. духмяного горошку
    1 ч.л. ванільного цукру

Підготовка:10хв

Час очікування: 1 год

Приготування:20 хв


Приготування:

  1. Добре вимити апельсин гарячою водою із содою, почистити імбир від шкірки. Натерти цедру апельсина, вичавити сік. Нарізати імбир тонкими кружечками. 

    2. Вилити виноградний сік у невелику каструлю, додати сік апельсину, цедру, приправи і довести все до кипіння. Накрити кришкою і залишити настоятися на 1годину. Процідити через дрібне сито, викинути приправи. 

    3. Знову повернути рідину на вогонь і кип’ятити 20хвилин. Ще гарячим розлити у чисті(у) пляшки(у) і одразу закоркувати.

Для безалкогольного пуншу 🍵:

  • 2 апельсини (тільки сік)
  • 500 мл виноградного соку
  • 1лимон
  • ½ апельсина

Приготування:

  1. Добре вимити гарячою водою із содою апельсини і лимон.
  2. Закип’ятити виноградний сік, зняти з вогню і влити сік двох апельсинів, трохи лимонного соку та 1-2ст.л. глинтвейнового сиропу. Розлити в чашки, розкласти кружальця апельсинів або лимонів і одразу подавати.

Для глинтвейну 🍷:

  • 1л білого, рожевого або червоного вина
    2-3ст.л. цукру або меду
    2-3 ст.л. глинтвейнового сиропу
    апельсин або лимон для подачі

Приготування:


Добре нагріти вино і цукор в каструлі (не кип’ятити), влити 2 ст.л. глинтвейнового сиропу, розлити по чашкам, додати кружечки апельсинів або лимонів і подавати.


0 comments:

Дописати коментар