Соус із сьомгою до макаронів

Дуже простий, надзвичайно смачний соус до пасти всього за 10 хвилин.

Ну, насправді краще його робити до спагеті, але так вже історично склалося, що пасту у нас частіше за все звуть макаронами. Дуже простий, надзвичайно швидкий і смачний соус.


Нехай вас не лякає оте страшне слово Crème fraiche (крем-фреш). Його можна замінити густою (густою-густою) сметаною, а якщо вона недостатньо густа, її треба відкинути на марлю, складену в декілька разів і залишити на 4-8 год, щоб стекла сироватка. Можна використати і вершки або приготувати Crème fraiche самостійно.
Для цього потрібно змішати 200-250 мл. рідких вершків (мін.30% жирності) із 2 ст.л. кефіру (сироватки) і залишити мінімум на 12 годин за кімнатної температури до загусання. Коли маса скваситься — саморобний крем-фреш можна прибрати у холодильник.


Інгредієнти:

На двох:


  • 300г філе (свіжого або замороженого) лосося (сьомги)
  • 150г густої жирної сметани, вершків або Crème fraiche
  • 250мл овочевого/рибного бульйону або води
  • 1 ч.л. крохмалю
  • сіль, перець,
  • дрібка цукру
  • сік та цедра ½ лимону

Підготовка: 10хв

Приготування : 10хв


Приготування:


1. Вимити філе лосося, обсушити паперовим рушником, нарізати стрічками або кубиками.


2. Розмішати на сковороді або у невеликій каструлі бульйон (250мл води з 1ч.л. бульйонного кубика), 1ч.л. крохмалю та крем-фреш (вершки, сметану). Довести на повільному вогні до кипіння і проварити 2-3хв. Посолити, поперчити, додати цукор, лимонний сік та натерну цедру.


3. Промити мелісу під струменем води, струсити краплі і обірвати листочки. Нарізати їх тонкими смужками і змішати з рештою соусу.

P.S.

 Сьомгу (лосось) можна замінити на форель. 


0 comments:

Дописати коментар