Мені тут нагадали, що час починати пекти млинці. Проводжати зиму, готуватися до весни.
І, думаю, треба відкривати сезон саме французькими крепами. Минулого року я робила креп-сюзет , а ще раніше пекла смачнющі ірландські млинці за рецептом моєї подруги.
У французів, як і в нас, млинці символізують сонце і початок нового року. А для того, щоб він був вдалим, треба зробити перший млинець правою рукою і в день Стрітення дати монетку першому бідному чоловіку, якого зустрічали. Щоб одружитися цього року, дівчата повинні були спекти стільки млинців скільки мали знайомих хлопців і перевернути кожен креп підкидаючи його на сковороді.
Перевертати млинці в повітрі я так і не навчилася, зате випробувала рецепт традиційного крепа на молоці. І, скажу вам, дуже вже вони смачні. Наче й схожі на наші налисники, але... тісто у них тоненьке-тоненьке та таке, що можна їх скласти один на одного і скрунути у багатошаровий рулет. Що й пропоную зробити сьогодні — крепи-рулетики з варенням.
ІНГРЕДІЄНТИ
250г борошна
4 яйця
500мл молока
2 пакетики ванільного цукру
дрібка солі
рослинна олія для жарки
для начинки
густі джеми: полуничний, абрикосовий, малиновий тощоПідготовка: 10хв
Приготування: 10хв
Час очікування: 30хв
Приготування крепів:
1. Відміряйте і відважте всі інгредієнти. У достатньо великій мисці з'єднайте сухі складові: борошно, цукор і сіль. Зробіть всередині заглиблення і розбийте в нього яйця. Акуратно перемішайте.
2.Поступово вливаючи молоко, продовжуйте переміщувати вінчиком до утворення одної маси. Залиште на 30 хв відстоятися.
3. Добре розігрійте сковороду, змастіть її олією. Вилийте невеликий черпак (⅔ ковша) тіста і розподіліть його по поверхні тонким шаром. Підсмажте приблизно хвилину з кожного боку (край підпеченого млинця почне «відходити» — відгинатися від стінок сковороди) і перекладіть на тарілку. Так само спечіть решту доки не буде використане все тісто.
4.Візьміть стопку млинців (2-3шт). За допомогою колеса для піци або гострого тонкого ножа наріжте смужки шириною 5-7см.
5.Кожну смугу намастити варенням (за допомогою кулінарного пензля або просто ложкою), скрунути в рулет і сколоти зубочисткою.
0 comments:
Дописати коментар