Французький креп (crêpes)

Рецепт класичного французького млинця не вимагає особливих зусиль та екзотичних продуктів.

Мені тут нагадали, що час починати пекти млинці. Проводжати зиму, готуватися до весни.

І, думаю, треба відкривати сезон саме французькими крепами. Минулого року я робила креп-сюзет , а ще раніше пекла смачнющі ірландські млинці за рецептом моєї подруги.


У французів, як і в нас, млинці символізують сонце і початок нового року. А для того, щоб він був вдалим, треба зробити перший млинець правою рукою і в день Стрітення дати монетку першому бідному чоловіку, якого зустрічали. Щоб одружитися цього року, дівчата повинні були спекти стільки млинців скільки мали знайомих хлопців і перевернути кожен креп підкидаючи його на сковороді.


Перевертати млинці в повітрі я так і не навчилася, зате випробувала рецепт традиційного крепа на молоці. І, скажу вам, дуже вже вони смачні. Наче й схожі на наші налисники, але... тісто у них тоненьке-тоненьке та таке, що можна їх скласти один на одного і скрунути у багатошаровий рулет. Що й пропоную зробити сьогодні — крепи-рулетики з варенням.


ІНГРЕДІЄНТИ

250г борошна
4 яйця
500мл молока
2 пакетики ванільного цукру
дрібка солі
рослинна олія для жарки

для начинки

густі джеми: полуничний, абрикосовий, малиновий тощо

Підготовка: 10хв

Приготування: 10хв

Час очікування: 30хв


Приготування крепів:

1. Відміряйте і відважте всі інгредієнти. У достатньо великій мисці з'єднайте сухі складові: борошно, цукор і сіль. Зробіть всередині заглиблення і розбийте в нього яйця. Акуратно перемішайте.


2.Поступово вливаючи молоко, продовжуйте переміщувати вінчиком до утворення одної маси. Залиште на 30 хв відстоятися.


3. Добре розігрійте сковороду, змастіть її олією. Вилийте невеликий черпак (⅔ ковша) тіста і розподіліть його по поверхні тонким шаром. Підсмажте приблизно хвилину з кожного боку (край підпеченого млинця почне «відходити» — відгинатися від стінок сковороди) і перекладіть на тарілку. Так само спечіть решту доки не буде використане все тісто.


4.Візьміть стопку млинців (2-3шт). За допомогою колеса для піци або гострого тонкого ножа наріжте смужки шириною 5-7см.


5.Кожну смугу намастити варенням (за допомогою кулінарного пензля або просто ложкою), скрунути в рулет і сколоти зубочисткою.


0 comments:

Дописати коментар