Замело мене снігами і якось на дворі погода «не льотна», і зилко, і у хаті нежарко. Січень. Хочеться яскравих фарб, а не видів у стилі «Всі відтінки сірого».Ну, хоча б в їжі. Тому рецепт сьогодні — не сезонний , а просто яскравий.
А ще, я просто люблю паприку, або як її ще називають у нас «болгарський перець», такий з товстими стінками, м’ясистий і соковитий. Таку закуску можна робити і до свят (бо все можна приготувати наперед), і просто так — для себе, як аперитив до вина або перед вечерею (поки готується основна страва). Наче ти знову десь в італійському сімейному ресторані. Бо коли там вже знову можна буде полетіти десь у гості, чи відпустку, спробувати нової страви...
І це — не про те, щоб поїсти, а про «вийти в люди». Сісти (будь ласка, не вважайте мене снобкою) з подругою у французському бістро і випити кави з тим самим їх особливим круасаном, якого більш ніде не купиш. Лише в отому селі на 500 душ, чи кафетерії саме того супермаркету. Ех-ех, мабуть це і є ностальгія, чи то вже старість? Як думаєте?
На чотирьох:
- 3шт. болгарського перцю (солодкого перцю)
- 150г консервованого тунця
- 2ст.л. майонезу (72% жирності)
- нарізана петрушка або паростки руколи для подачі
Підготовка: 10хв
Запікання: 30-40хв
Температура:220°С
Приготування:
1. Розігріти духовку до 220°С.
2. Вимити солодкий перець (попередньо не чистити), покласти його на деко, застелене пергаментним папером і запікати на верхньому/ нижньому рівні духовці (ближче до нагрівального елементу) при 180-200°С протягом 30-40 хвилин або поки його поверхня не підсмажиться. Після 15 хвилин перевірити готовність, якщо паприка запеклася лише з однієї сторони, а інша залишилася напівсирою — перевернути.
3.Перекласти перець у поліетиленовий пакет або загорнути у фольгу і дати йому відпочити 30 хвилин.
4. Зцідити консерву від рідини, перекласти тунець у глибоку миску або стакан блендера. Додати до нього 1-2 ст.л. майонезу, за бажанням каперси і розм’яти виделкою або пробити або погружним міксером до утворення крему.
5. Вийняти перець з пакету, перекласти на кухонну дошку і почистити його від шкірки, видалити насіння та плодоніжку та розрізати на 3-4 частини залежно від величини.
6. Викласти на кожен шматочок паприки по 1 ложці крему і згорнути їх на зразок човника або скрутити в рулет.
7. Перекласти на тарілку, приправити, за потреби, олією та посипати нарізаною петрушкою чи листочками(паростками) руколи.
0 comments:
Дописати коментар