Лижний супчик (з перловою крупою)

Що може бути краще холодного зимового дня ніж густий, наваристий суп? Мій персональний фаворит, як згадка про гірські схили та лижні траси.
Кажуть на вихідні температура впаде нижче -20. Бррр, холодно навіть думати про таке. Тому згадався один суп, який точно впізнають любителі гірських лиж.
І враховуючи, що в Україні кутю роблять цілих 3 рази, подумалося мені, що він дуже підходить для утилізації залишків: багатої куті (із шкварочками), бульйону та всіляких копченостей-соленостей, які залишилися від свят.

Спочатку трохи лірики.
Думаю, майже кожен, хто катався на лижах в Австрії чи Південному Тіролі, пробував у ресторанах на схилах («Berghütte») не тільки солодкий омлет — «Kaiserschmarrn» чи бульйон з млинцем «Fladensuppe», а й густий суп, та такий що у ньому ложка стоїть — «Gerstensuppe». Традиційна селянська їжа стала настільки популярною, що її готують не лише в кафе-їдальнях на схилах, але й елегантних готелях.

Залежно від того де ви його пробували, інгредієнти будуть відрізнятися. В Швейцарії — додадуть трохи в’яленого м’яса, в Німеччині — ка́сслер, засолену і прикопчену свинину, а в Південному Тіролі — шпек і копчене. І ніяке гаряче вино, яке так полюбляють лижники на схилах наших Карпат не може так зігріти і дати того відчуття ситості.
Е-е-х, як згадку про гори і всім кому потрібна порція додаткового тепла рекомендую.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 4-6 порцій


  • 1 цибулина
  • 2-3 картоплини
  • 1-2 морквини
  • 1-2 солоних огірки (факультативно)
  • 2 стебла селери або
    100г кореня селери
  • 100г прикопченої свинини
  • 100г перлової крупи (попередньо замоченої)
  • 1,5-2л овочевого або м’ясного бульйону (або бульйонний кубик)
  • вершкове масло та олія для обжарки
  • лавровий лист, перець, петрушка

Підготовка: 30хв

Приготування : 60хв


Приготування:

1.Залити перлову крупу окропом, накрити кришкою і залишити настоятися (30-45хв).


2.Вимити і почистити всі овочі.


3.Нарізати дрібними шматочками (5-7мм). Розтопитивершкове масло в каструлі, де буде варитися суп, додати 1 ст.л. олії, сирі овочі (крім картоплі) та перлову крупу і злегка потушкувати.


4.Залити бульйоном або гарячою водою із ½ бульйонного кубика, додати лавровий лист і варити 35-40хв.


5.Додати порізані маленькими кубиками картоплю, м’ясо і готувати ще 15-20хв. В кінці можна додати кубики солоних огірків, витримати на вогні ще 3-5хв і подавати.


0 comments:

Дописати коментар