Кажуть на вихідні температура впаде нижче -20. Бррр, холодно навіть думати
про таке. Тому згадався один суп, який точно впізнають любителі гірських
лиж.
І враховуючи, що в Україні кутю роблять цілих 3 рази, подумалося мені, що він дуже підходить для утилізації залишків: багатої куті (із шкварочками), бульйону та всіляких копченостей-соленостей, які залишилися від свят.
Спочатку трохи лірики.
Думаю, майже кожен, хто катався на лижах в Австрії чи Південному Тіролі, пробував у ресторанах на схилах («Berghütte») не тільки солодкий омлет — «Kaiserschmarrn» чи бульйон з млинцем «Fladensuppe», а й густий суп, та такий що у ньому ложка стоїть — «Gerstensuppe». Традиційна селянська їжа стала настільки популярною, що її готують не лише в кафе-їдальнях на схилах, але й елегантних готелях.
Залежно від того де ви його пробували, інгредієнти будуть відрізнятися. В Швейцарії — додадуть трохи в’яленого м’яса, в Німеччині — ка́сслер, засолену і прикопчену свинину, а в Південному Тіролі — шпек і копчене. І ніяке гаряче вино, яке так полюбляють лижники на схилах наших Карпат не може так зігріти і дати того відчуття ситості.
Е-е-х, як згадку про гори і всім кому потрібна порція додаткового тепла рекомендую.
І враховуючи, що в Україні кутю роблять цілих 3 рази, подумалося мені, що він дуже підходить для утилізації залишків: багатої куті (із шкварочками), бульйону та всіляких копченостей-соленостей, які залишилися від свят.
Спочатку трохи лірики.
Думаю, майже кожен, хто катався на лижах в Австрії чи Південному Тіролі, пробував у ресторанах на схилах («Berghütte») не тільки солодкий омлет — «Kaiserschmarrn» чи бульйон з млинцем «Fladensuppe», а й густий суп, та такий що у ньому ложка стоїть — «Gerstensuppe». Традиційна селянська їжа стала настільки популярною, що її готують не лише в кафе-їдальнях на схилах, але й елегантних готелях.
Залежно від того де ви його пробували, інгредієнти будуть відрізнятися. В Швейцарії — додадуть трохи в’яленого м’яса, в Німеччині — ка́сслер, засолену і прикопчену свинину, а в Південному Тіролі — шпек і копчене. І ніяке гаряче вино, яке так полюбляють лижники на схилах наших Карпат не може так зігріти і дати того відчуття ситості.
Е-е-х, як згадку про гори і всім кому потрібна порція додаткового тепла рекомендую.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 4-6 порцій
- 1 цибулина
- 2-3 картоплини
- 1-2 морквини
- 1-2 солоних огірки (факультативно)
- 2 стебла селери або
100г кореня селери - 100г прикопченої свинини
- 100г перлової крупи (попередньо замоченої)
- 1,5-2л овочевого або м’ясного бульйону (або бульйонний кубик)
- вершкове масло та олія для обжарки
- лавровий лист, перець, петрушка
Підготовка: 30хв
Приготування : 60хв
Приготування:
1.Залити перлову крупу окропом, накрити кришкою і залишити настоятися (30-45хв).
2.Вимити і почистити всі овочі.
3.Нарізати дрібними шматочками (5-7мм). Розтопитивершкове масло в каструлі, де буде варитися суп, додати 1 ст.л. олії, сирі овочі (крім картоплі) та перлову крупу і злегка потушкувати.
4.Залити бульйоном або гарячою водою із ½ бульйонного кубика, додати лавровий лист і варити 35-40хв.
5.Додати порізані маленькими кубиками картоплю, м’ясо і готувати ще 15-20хв. В кінці можна додати кубики солоних огірків, витримати на вогні ще 3-5хв і подавати.
0 comments:
Дописати коментар