Ну що, у мене сьогодні проста селянська їжа у трохи незвичній комбінації — кисло-солодке комбі. Дуже цікаве поєднання.
Кисла капуста із солодкою грушею і шматочками сала. Якщо акуратненько розкласти це все ще на шматочках чорного хліба вийде неабияка закуска. Єдиний недолік — в цю пору року по-справжньому солодкі груші важко знайти.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 16 шт.
- 250г кислої капусти
- 100г сала із проріззю
- 1-2 червоних цибулини
- 2 солодких груші
- 2-3 ст.л. сметани
- 1-2 ст.л. меду
- ½ пучка петрушки (факультативно)
- 8 скибок житнього хліба
- 20г паростків редьки (капусти, руколи і т.п.)
- 20г молодої цибулі (зелена частина)
- сіль
- перець
Підготовка: 10хв
Приготування: 10хв
Приготування:
- Викласти капусту в сито і добре промити холодною водою. Струсити від води і злегка відтиснути.
- Нарізати сало тонкими смугами або кубиками. Дрібно посікти цибулю.
- Підсмажити сало на середньому вогні, додати цибулю і смажити до готовності. Зняти з вогню. Перекласти в інший посуд.
- Виклати кислу капусту у сковороду, на якій готувалися сало з цибулею. Посмажити на середньому вогні 1-2 хвилини. Перекласти до цибулі.
- Почистити грушу, видалити насінника, розрізати на 4 частини і нарізати тонкими скибочками. Додати у посуд з капустою, салом і цибулею.
- Змішати мед із сметаною у соус.
- Дрібно нарізати петрушку, викласти до салату, влити соус і змішати із ще теплою капустою. Посолити, поперчити.
- Нарізати хліб тонкими скибками, розрізати пополам. Викласти салат на хліб, посипати паростками редьки і зеленою цибулею.
0 comments:
Дописати коментар