Салат із квашеної капусти з грушею

Не знаєте що зробити з квашеною капустою? Пропоную салат на шматочку хліба як закуска. Таке собі кисло-солодке комбі. Старий салат на новий лад.

Ну що, у мене сьогодні проста селянська їжа у трохи незвичній комбінації — кисло-солодке комбі. Дуже цікаве поєднання.


Кисла капуста із солодкою грушею і шматочками сала. Якщо акуратненько розкласти це все ще на шматочках чорного хліба вийде неабияка закуска. Єдиний недолік — в цю пору року по-справжньому солодкі груші важко знайти.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 16 шт.


  • 250г кислої капусти
  • 100г сала із проріззю
  • 1-2 червоних цибулини
  • 2 солодких груші
  • 2-3 ст.л. сметани
  • 1-2 ст.л. меду
  • ½ пучка петрушки (факультативно)
  • 8 скибок житнього хліба
  • 20г паростків редьки (капусти, руколи і т.п.)
  • 20г молодої цибулі (зелена частина)
  • сіль
  • перець

Підготовка: 10хв

Приготування: 10хв


Приготування:

  1. Викласти капусту в сито і добре промити холодною водою. Струсити від води і злегка відтиснути.

  2. Нарізати сало тонкими смугами або кубиками. Дрібно посікти цибулю.

  3. Підсмажити сало на середньому вогні, додати цибулю і смажити до готовності. Зняти з вогню. Перекласти в інший посуд.

  4. Виклати кислу капусту у сковороду, на якій готувалися сало з цибулею. Посмажити на середньому вогні 1-2 хвилини. Перекласти до цибулі.

  5. Почистити грушу, видалити насінника, розрізати на 4 частини і нарізати тонкими скибочками. Додати у посуд з капустою, салом і цибулею.

  6. Змішати мед із сметаною у соус.

  7. Дрібно нарізати петрушку, викласти до салату, влити соус і змішати із ще теплою капустою. Посолити, поперчити.

  8. Нарізати хліб тонкими скибками, розрізати пополам. Викласти салат на хліб, посипати паростками редьки і зеленою цибулею.


0 comments:

Дописати коментар