Зелені млинці з яйцем та сиром

Млинці із шпинатом (замороженим або свіжим) та випущене яйце, як сніданок на чотирьох.

Я тут знову млинці печу. Цього разу вирішила робити із шпинатом, зелені — весну заманюю. Дуже вже мені їх яскравий колір подобається. Правда, є декілька моментів у приготуванні.


По-перше, шпинат додає млинцям не лише яскравий колір, а й свій посмак.

По-друге, у замороженому шпинаті (саме його я й використововувала), більше води, тому кількість молока потрібно буде відрегулювати «вручну», бо залежно від вмісту глютену борошно вбирає вологу по-різному.


По-третє, окате яйце можна випустити одразу на млинець, як описано в рецепті. Тоді, можливо, варто пекти млинці одночасно на 2-х сковородах. А можна посмажити їх окремо, коли все буде готово.


На що ще хочу звернути вашу увагу. На відміну від звичайних, тут менше борошна і тонкі млинці будуть легко рватися (це якщо ви їх пектимите окремо). Вихід — трошки довше тримати на сковороді, робити трішечки товщими (можливо, густіше тісто). А, взагалі, нам сподобалося; яскраво, смачно і нестандартно. Рекомендую.


Інгредієнти на чотирьох:

  • 150г борошна
  • 100 г свіжого або замороженого шпинату
  • 200 мл молока
  • 3 яйця
  • 1ст.л. олії
  • ¼ ч.л. солі

Для начинки:


  • 100 г тертого сиру
  • паростки салату
  • 1 яйце на кожну порцію
  • свіжомелений чорний перець

Додатково: блендер або погружний міксер, олія для жарки



Підготовка: 10хв

Приготування: 10хв

Витримати: 3год


Приготування:


1. Відміряти і відважити всі інгредієнти, розморозити заморожений шпинат, (свіжий вимити і обтрусити від залишків води).


2. Скласти у стакан блендера (погружного міксера): увесть шпинат, 1 яйце, 2-3ст. ложки борошна і збити до отримання однорідної пасти. Додати решту яєць та борошна, половину вказаного молока і ще раз збити. Якщо маса вийшла достатньо густою, влити невеликими порціями решту молока, перемішуючи тісто вінчиком. Консистенція тіста, повинна бути такою ж самою, як на тонкі млинці-налисники. Додати сіль, 1ст.л. олії і залишити на 15-30 хв, щоб розвинувся глютен.


3. У гарячу, змащену олією сковороду вилийти ¾ черпака тіста і розподілити його по всій поверхні.


5. Після 1-1,5хв, коли поверхня млинця трохи підсохне, розбити в центр яйце і посипати тертим сиром.


6. Випікати ще кілька хвилин, загорнути краї до центру і перекласти млинець на тарілку. Так само приготувати решту млинців. Або спочатку спекти всі млинці, а потім зробити окате яйце.


7. Одразу подавати. За бажанням посипати листям салату-руколи або паростками.



0 comments:

Дописати коментар