Перевернутий апельсиновий пиріг (на олії)

Простий, швидкий і бюджетний пиріг на тісті з олією в кращих італійських традиціях.

Або «Панда», як його обізвали мої родичі. Дуже простий і, якщо порахувати вартість інгредієнтів, бюджетний.


Зізнаюсь чесно, я трохи побоююся випічки на олії. Кожен раз терзаюся: «А чи вийде?». Але якщо добре подумати, то в половині класичних італійських кростат, Taralli та круглих кексів, які називають «Ciambella» використовується саме олія. І, якщо подумати, то результат виходить кращий, ніж на маргарині.


Тому, поки мандаринно-апельсиновий сезон не минув, пропоную спекти простий і швидкий пиріг.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:


  • 200г борошна
  • 100г крохмалю
  • 150г цукру
  • 100 мл рафінованої олії
  • 50-100 мл молока
  • 3 яйця
  • 1 апельсин
  • 1 пакетик порошку для випічки

Декор:


  • 1-2 апельсини
  • 2-3ст.л.цукру
  • вершкове масло
  • цукрова пудра

Додатково: форма для випічки ⌀24см, міксер

Підготовка: 15-20хв

Приготування : 50хв

Температура: 170°С


Приготування:


1.Відміряти і відважити всі інгредієнти. Вимити апельсини гарячою водою із содою.


2. Застелити форму папером для випічки і змастити її дно і стінки вершковим маслом.


3. Розігріти духовку до 170°С.П


4. Просіяти у велику миску: борошно, крохмаль, порошок для випічки та ванільний цукор. Потерти до маси цедру 1 апельсина і перемішати.


5. За допомогою гострого ножа із зубчиками зрізати шкірку з апельсина (включно із білою частиною). Нарізати на шматочки або вирізати сегменти.


6. Вилити у стакан міксера олію, всипати цукор і збити масу до побіління. Вбити по одному яйця і змішувати міксером до пишної світлої маси. В кінці додати фруктовий мʼякуш і ще раз збити міксером.


7. Нарізати апельсини скибочками товщиною півсантиметра. Розкласти на дні форми і посипати 2-3ст. ложками цукру.


Розкласти апельсини на дно форми
8. Обережно змішати борошняну і яєчну масу в однорідне тісто. Консистенція повинна нагадувати кексове тісто. Якщо воно вийшло достатньо густим (це залежить від величини і соковитості апельсинів), влити невелику кількість молока.

9. Вилити суміш у форму з апельсинами .


10. Перші 30хв випікати за температури 170°С на нижньому рівні духовки (у режимі «Нагрівання знизу»). Потім перемкнути в режим «Підігрів зверху та знизу», зменшити температуру до 150-160°С і переставити форму на середній рівень. Час від часу робити пробу на суху паличку. Коли зубочистка, опущена в середину пирога виходить сухою — тісто пропеклося.


Після того, як пиріг охолоне, його треба перевернути на тарілку. Так, щоб апельсини були зверху.

Після приготування залишити у духовці з відкритими дверцятами ще на п’ять хвилин. Готовий пиріг перевернути на тарілку і посипати цукровою пудрою.


Смачного і вдалої випічки!


0 comments:

Дописати коментар