Або «Панда», як його обізвали мої родичі. Дуже простий і, якщо порахувати вартість інгредієнтів, бюджетний.
Зізнаюсь чесно, я трохи побоююся випічки на олії. Кожен раз терзаюся: «А чи вийде?». Але якщо добре подумати, то в половині класичних італійських кростат, Taralli та круглих кексів, які називають «Ciambella» використовується саме олія. І, якщо подумати, то результат виходить кращий, ніж на маргарині.
Тому, поки мандаринно-апельсиновий сезон не минув, пропоную спекти простий і швидкий пиріг.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 200г борошна
- 100г крохмалю
- 150г цукру
- 100 мл рафінованої олії
- 50-100 мл молока
- 3 яйця
- 1 апельсин
- 1 пакетик порошку для випічки
Декор:
- 1-2 апельсини
- 2-3ст.л.цукру
- вершкове масло
- цукрова пудра
Додатково: форма для випічки ⌀24см, міксер
Підготовка: 15-20хв
Приготування : 50хв
Температура: 170°С
Приготування:
1.Відміряти і відважити всі інгредієнти. Вимити апельсини гарячою водою із содою.
2. Застелити форму папером для випічки і змастити її дно і стінки вершковим маслом.
3. Розігріти духовку до 170°С.П
4. Просіяти у велику миску: борошно, крохмаль, порошок для випічки та ванільний цукор. Потерти до маси цедру 1 апельсина і перемішати.
5. За допомогою гострого ножа із зубчиками зрізати шкірку з апельсина (включно із білою частиною). Нарізати на шматочки або вирізати сегменти.
6. Вилити у стакан міксера олію, всипати цукор і збити масу до побіління. Вбити по одному яйця і змішувати міксером до пишної світлої маси. В кінці додати фруктовий мʼякуш і ще раз збити міксером.
7. Нарізати апельсини скибочками товщиною півсантиметра. Розкласти на дні форми і посипати 2-3ст. ложками цукру.
8. Обережно змішати борошняну і яєчну масу в однорідне тісто. Консистенція повинна нагадувати кексове тісто. Якщо воно вийшло достатньо густим (це залежить від величини і соковитості апельсинів), влити невелику кількість молока.
9. Вилити суміш у форму з апельсинами .
10. Перші 30хв випікати за температури 170°С на нижньому рівні духовки (у режимі «Нагрівання знизу»). Потім перемкнути в режим «Підігрів зверху та знизу», зменшити температуру до 150-160°С і переставити форму на середній рівень. Час від часу робити пробу на суху паличку. Коли зубочистка, опущена в середину пирога виходить сухою — тісто пропеклося.
Після приготування залишити у духовці з відкритими дверцятами ще на п’ять хвилин. Готовий пиріг перевернути на тарілку і посипати цукровою пудрою.
Смачного і вдалої випічки!
0 comments:
Дописати коментар