М'ясні рулети з начинкою

Рулети з м'яса - відбиті шматочки яловичини, морква, цибуля, солоний огірок sic!, але спосіб подачі і соус роблять із нього цікаву страву.

або швейцарські пташки. Не знаю чому вони їх називають «Vogel», бо літати вони вже точно не можуть.


Але варіант використання тонко нарізаних шніцелів із яловичини, як на мене, вдалий. Бо куди їх? Якщо підсмажити — буде суха підошва. Хіба що біфстроганов зробити? Чому швейцарські? Бо підгледіла у зіркового кухаря на gaultmillau.ch, де відомі кухарі із Швейцарії діляться своїми секретами.


А тут ще з подивом для себе згадала, що через тиждень «нетоліки» (католики), тобто добра половина моїх родичів святкуватимуть Паску. Тож думаю настав час поділитися рецептом. І воно начебто нічого надзвичайного — відбиті шматочки яловичини, морква, цибуля, солоний огірок sic!, але спосіб подачі і соус роблять із нього цікаву страву.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для рулетиків:

  • 4 тонко нарізаних шніцеля 130 – 140г
  • 8 скибочок тонко нарізаного топкого сала
  • 2-3 солоних огірки
  • 2-3 морквини
  • 20г зернистої гірчиці
  • 2 цибулини
  • 6 довгих зубочисток або шпажок
  • cіль, перець, паприка
  • 2ст.л. вершкового масла

Для соусу:

  • 2 цибулини, нарізані кубиками приблизно 1 см
  • 1 морквина, кубиками 1 см,
  • 2 ст.л. корневища селери, кубиками 1 см
  • 1 зубчик часнику, розчавити колодкою ножа,
  • 2 ст.л. томатного пюре
  • 250-300 мл. кислого червоного вина
  • 250-500 мл. яловичого, курячого чи овочевого бульйону
  •  або бульйонний кубик розведений у гарячій воді
  • ½ -1ст.л. крохмалю
  • олія або кулінарний жир для обжарювання
  • декілька гілочок розмарину, тим’яну, лавровий лист
  • чорний перець горошком

Додатково: жаростійкий посуд (сковорода, каструля, форма для запікання)


Підготовка: 45хв

Приготування: 45хв

Температура: 200°С


Приготування:

  1. Почистити і нарізати всі овочі.

Для шніцеля

  1. Нарізати моркву і огірки брусочками завтовшки 1 см, опустити моркву на 2-3 хвилини в окріп і бланширувати. Цибулю нарізати поздовж (від корінця до хвостика) і обсмажити у 1-2 ст.л. вершкового масла до початку карамелізації (вона почне набувати золотисто-коричневого кольору). Нарізати сало тоненькими 3-5мм скибочками.

Для соусу

  1. Нарізати решту овочів (моркву, цибулю, селеру) кубиками 1х1см.

  2. Відбити шніцелі до величини приблизно 12 x 22см. Намастити одну сторону зернистою гірчицею, викласти зверху по 2 скибочки сала. На нього по 1 ст.л. смаженої цибулі, 2-3 брусочки моркви і 1 брусочок огірка. Згорнути все у достатньо тугий рулет. Сколоти шніцелі попарно двома шпажками

  3. Нагріти духовку до 200°С.

  4. Розігріти у сковороді декілька ложок кулінарного жиру або олії і обжарити рулети з обох сторін на сильному вогні. Перекласти на тарілку, зменшити вогонь до помірного і обсмажити решту овочів (нарізані кубиками), додати томатну пасту і трохи витримати.

  5. Якщо сковорода не призначена для сильного нагрівання, перекласти рулети у жаростійкий посуд. Зверху викласти овочі, влити червоне вино і бульйон/ розведений бульйонний кубик, додати спеції. Соус повинен вкривати м’ясо до половини. Накрити кришкою або закрити фольгою. Після половини часу можна перевернути рулети на іншу сторону.

  6. Відразу подавати, поливши соусом у якому все готувалося.
lifehack

Для ти хто хоче, як у ресторані.

Перецідити соус через сито і за допомогою силіконового шпателя перетерти до нього овочі. Ще раз закип’ятити, приправити. Якщо соус вийшов занадто рідким загустити 0,5-1 ст.л. крохмалю, розведеного у невеликій кількості води.


0 comments:

Дописати коментар