Печиво до Великдня

Сімейний рецепт - смачне пісочне печиво на маргарині  від моєї свекрухи. Робить і роздаровує вона його лише двічі на рік до Різдва і Паски.

Привіт і Happy Cookie Friday! Сьогодні у мене знову сімейний рецепт – печиво від моєї свекрухи. Випікає і роздаровує вона його лише двічі на рік до Різдва і Паски.


Що взагалі шкода, бо таке смачне пісочне печиво можна робити і кожного тижня, особливо якщо у в хаті водяться великі і дрібні любителі випічки. І хоча "дрібні" вже вищі від мене на цілу голову, "дитяче печиво", яким воно було для них раніше і досі улюблене (особливо за бабусиним рецептом).


Взагалі, дивно наскільки відрізняються великодні традиції у Європі. Всюди є крашанки. У деяких країнах, як от у Швейцарії фарбовані крутозварені яйця можна купити майже у кожному супермаркеті цілий рік. А далі шляхи розходяться.


У Німеччині часто запікають кроля (зла іронія, бо наче ж саме він приносить дітям шоколадні яйця) і печуть кекс у формі ягнятка. У французів теж ягня, але вже як тушене чи запечене м’ясо. Англійці роблять здобні хрестові булочки — Hot Cross Buns, а італійці печуть не лише свою знамениту «Коломбу». В них буває і несолодкий кекс з різними сортами сиру, і дріжджові віночки, і печиво. Так от, повернемося до нього.


До Італії та її жителів рецепт ніякого стосунку не має, але вирішила і я долучитися до сімейної традиції. Бо цього року, в силу свого віку, свекруха своє пісочне печиво не пекла. Тому до католицької Паски замість булки — просте і дуже смачне великоднє печиво. Дивним чином зроблене на маргарині (головне якісному - на олії) воно смакує мені краще ніж на маслі. Рекомендую і не лише у свято ;)


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500г борошна
  • 250г маргарину або масла
  • 200г цукру
  • 2 невеликих яйця
  • ванільний цукор
  • жовток для змащування

Всі продукти кімнатної температури


Підготовка: 10хв

Приготування: 10хв

Витримати: 30хв

Температура: 170-180°С


Приготування:

  1. Відміряти і відважити всі інгредієнти. Просіяти борошно у велику миску.

  2. Збити маргарин та цукор до пишної маси. Вбити по одному яйця і продовжити збивати до побіління. Вилити масу у борошно і швидко замісити тісто. Поставити у холодильник на 30хв.

  3. Розігріти духовку до 180°С

  4. Розкачати тісто до товщини 5мм і вирізати печива. Викласти на лист вистелений папером для випічки і змастити розбовтаним жовтком.

  5. Випікати за температури 170-180°С до легкого золотистого кольору.
P.S.

Печиво можна виробляти без попередньої витримки у холодильнику але тоді воно вийде твердішим.


0 comments:

Дописати коментар