Сіао, Bella! Що в тебе сьогодні на вечерю? Пропоную приготувати трохи незвичне, менше з тим яскраве і смачне ризото із «синьої» капусти.
Не знаю, як людям приходять в голову такі ідеї. Але поєднання продуктів просто геніальне. Сік червонокочанної капусти надає рису яскравого кольору, пюре посилює смак, а м'який сир поєднує все в одну страву.
Не страшно, якщо у холодильнику немає козиного сиру. Його можна замінити на крем-чиз, «молодий» не кислий домашній сир або просто на декілька ложок густої (знову ж таки не кислої) сметани.
Замість ліщини можна взяти волоські горіхи, мені здається, що страва від того не втратить. Ну, а решта, як в рецепті.
Враховуючи, що половину процесів можна робити паралельно, готується ризото з червонокачанною капустою не довше ніж звичайне — 30-35 хвилин. Однозначно рекомендую і вношу до свого списку улюблених страв.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 280г рису для ризото (наприклад, Карнаролі)
- 500г червонокачанної капусти
- 1 цибулина шалот
- 180г м'якого козиного сиру
- 80г ліщини (фундука)
- часник
- 1,5-2л. овочевого відвару або розведеного бульйонного кубика
- 80г вершкового масла
- 60г тертого пармезану
- оливкова олія, сіль, перець
Підготовка: 5-10хв
Приготування: 30-40хв
Приготування:
- Обсмажте ліщину на сухій сковороді протягом 4-5 хвилин. Збережіть для подальшого використання.
- Розведіть бульйонний кубик гарячою водою або підігрійте овочевий відвар. Поставте на дуже повільний вогонь і тримайте гарячим.
- Вимийте капусту, зніміть зовнішнє листя, розріжте навпіл, виріжте качана (центральну частину) і нашинкуйте її тонкими скибочками. Складіть у неемальовану каструлю або сковороду . Поставте на вогонь, влийте декілька ложок олії і обсмажте її на середньому вогні декілька хвилин, потім додайте 2 черпаки бульйону і посоліть. Готуйте під кришкою 15-20 хвилин.
- Паралельно починаємо готувати рис для ризото. Розігрійте декілька ложок олії у великій товстостінній сковороді, викладіть дрібно нарізану цибулю, обсмажте на середньому вогні 1хв.
- Додайте рис і, час від часу помішуючи масу, обсмажте до напівпрозорості. Він набуде легкого блиску і приємного «горіхового» аромату.
- Збільшіть вогонь, влийте перший черпак бульйону. Додайте наступний коли рис повністю вбере вологу; постійно перемішуйте дерев’яною ложкою. Не дозволяйте рідині повністю випаровуватись.
- Перекладіть тушковану капусту в блендер і перетріть до однорідної маси. Відкиньте на сито і злийте сік.
- Додайте сік та декілька ложок пюре з «синьої» капусти до ризото і продовжуйте готувати, як описано вище.
- Зробіть пробу готовності рису. Коли його верхній шар стане м’якшим, а ядро залишатиметься ще трохи (зовсім трохи) твердим (приблизно через 20-25 хвилин залежно від сорту) додайте до ризото вершкове масло (підійдуть і густі вершки, і сир "Маскарпоне"), тертий "Пармезан" і злегка «підбийте» ложкою.
- Зніміть сковороду з вогню, поперчіть, посоліть, додайте 1 ст.л. оливкової олії, перемішайте і накрийте кришкою. Залишіть відпочити 1-2 хвилини. Знову трохи «підбийте» ложкою і одразу подавайте.
- Подача. Спочатку викладіть на тарілку ризото, на нього зверку декілька ложок капустяного пюре, сиру. Посипте підсмаженими горіхами.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар