Псевдо-тірамісу з полуницею і ревенем

Light-версія класичного тірамісу. Замість маскарпоне - вершковий сир і збиті вершки. Все перекладено карамельним кремом із ревеню та полуниці.

Ciao, bella! Сьогодні я із весняно-літнім десертом в найкращому його фруктовому поєднанні ревінь-полуниця. Треба ним насолодитися поки ще пізно.


Чому пізно? Бо від другої половини червня (точніше з дня літнього сонцестояння) ревінь вже не можна вживати у їжу, бо у його листках збільшується вміст щавелевої кислоти. Тому, якщо у вас вдома люблять пироги і десерти із цим ха-ха овочем (не жартую) варто заморозити його вже зараз. Одразу почищений, нарізаний і відважений на порції.


Але сьогодні не про це, а про легкий і освіжаючий десерт, дуже схожий за своєю консистенцією на тірамісу. Теоретично, за технологією приготування це він і є, але тут недавно вичитала в одному італійському журналі, що «Тірамісу» може називатися десерт лише із використанням сиру маскарпоне та яйцями. Все інше цієї славетної назви не годно. Ну, їм італійцям із свого чобота видніше.


Декілька слів про технологію. У своєму десерті я використовувала вершковий сир на зразок «Філадельфії» чи німецького Quark (40% жирності), звичайно можна використати і маскарпоне, і сиркову масу. Просто тоді кількість цукру доведеться регулювати самостійно.


Я не додавала цукру в крем, бо і полуниця була достатньо солодкою, і ревінь не таким вже й кислим. Але це залишаю на ваш смак. То що, до справи?


ІНГРЕДІЄНТИ

Псевдо-тірамісу з полуницею і ревенем

Крем

  • 300-500г свіжої полуниці
  • 250г вершкового сиру (Cream cheese, Quark чи сиркової маси)
  • 200мл вершків для збивання
  • 100мл свіжозвареного солодкого еспресо
  • 100г печива Savoiardi

Карамельний соус

  • 170г полуниць
  • 300г ревеню
  • 1см кореня свіжого імбирю
  • 1пачечка ванільного цукру
  • 50г цукру

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 20хв

Витримати: 3год


Приготування псевдо-тірамісу з полуницею і ревенем:

    Приготування карамельного соусу

  1. Вимити полуницю, обтрусити від води і порізати на четвертинки.

  2. Вимити і почистити ревінь. Нарізати на шматочки 4см завдовжки.Натерти імбир на тертушку для моркви. Викласти все у глибоку сковороду всипати 50г цукру, ванільний цукор і уварити до готовності ревеню та загусання сиропу. Додати полуницю (170г) і проварити ще 1хв.

  3. Охолодити і перертерти на пюре за допомогою блендера.

Приготування крему

  1. Окремо перетерти решту полуниці.

  2. Збити вершки із 1ст.л. цукру або цукрової пудри до пишної маси.

  3. Перекласти сир (вершковий або його аналоги) у велику миску і обережно вмішати збиті вершки.

  4. Збірка

    1. Вилити еспресо у глибоку миску і занурити печиво на декілька секунд в каву.

    2. Викласти по черзі шарами: печиво, на нього крем, перетерту полуницю і карамельний соус. Повторити з наступним шаром.

    3. Поставити у холодильник на 2-3 години.

    4. Перед подачею прикрасити половинками полуниці, листочками м’яти.
Легкий і освіжаючий десерт з сиром, полуницею та ревенем, дуже схожий за своєю консистенцією на тірамісу

За тим, чао белла, cолодкого тобі дня!


0 comments:

Дописати коментар