Ciao, bella ну, зізнавайся, після пасочок ще повний слоїк «сиріток»-білків без діла стоїть? Пропоную рецепт бісквіта на білках, або як його ще називають «Ангельського», бо виходить він білосніжним і ніжним.
Він настільки сподобався моїй родині, що навіть свекруха поцікавилася рецептом, а це вже чогось варто.
Що стосується технології, він дуже схожий на звичайний, але з меншою кількістю борошна та цукру і цікавою особливістю охолоджування.
Пекти його краще за все у невеликій (УВАГА! Не змащеній) формі для кекса або пирога (⌀20см), а охолоджувати перевернувши її догори ногами. Звучить трохи дико, але саме завдяки цьому готовий бісквіт не падає, що частенько трапляється із класичними варіантами.
«А як же робити з нього рулет?», - спитаєте ви. Ну, скрутити його не вийде, але я розрізала свій просто навпіл, змащувала одну половинку варенням, а зверху викладала шар збитих вершків і накривала зверху іншою половиною.
Що ще хочу додати, таке тісто сподобалося набагато більше від класичного бісквітного — воно більш пористе і стійке. Тому, щоб розрізати його краще брати хлібний ніж (із зубчиками, струну або нитку флоса).
ІНГРЕДІЄНТИ
- 5 великих білків
- 50г цукру
- 80г цукрової пудри
- 60г борошна
- 1 пакуночок ванільного цукру
- порошок для випічки на кінчику ножа
Для начинки:
- 150-200г густого полуничного варення/повидла(або іншого на ваш смак)
- 200г вершків для збивання (30% жирності)
- 1ст.л. цукрової пудри
Додатково: форма для кекса 10х20см або кругла ⌀20см
Підготовка: 10хв
Приготування: 30хв
Температура: 180°С
Приготування:
- Відміряти і відважити всі інгредієнти для тіста. Просіяти борошно і цукрову пудру в оремий посуд.
- Розігріти духовку до 200°С.
- Збити білки (краще за все попередньо охолоджені) у великій мисці за допомогою міксера або великого вінчика до стійкості (м'які піки). Додати по ложці цукор і ванільний цукор і продовжити збивати до стійких піків. Білок стане лискучим, і не опадатиме, якщо витягти із нього вінчик.
- Просіяти до білка суміш борошна і пудри. Обережно змішати ложкою. Тісто повинно вийти достатньо густим.
- Перекласти у незмащену форму для кекса, злегка розрівняти поверхню.
- Випікати бісквіт 30 хвилин за температури 180°С.
- Поставити форму верхом донизу (догори дном) на підвищення із двох мисок або решітку. Повністю охолодити.
- Провести зволоженим ножем вздовж краю форми. Добре вдарити долонею по формі або стукнути нею об кухонну дошку чи стіл і вийняти готовий "Ангельський" бісквіт.
- Збити вершки до пишної маси, всипати ложку цукрової пудри і продовжити збивати до стійкості.
- Розрізати бісквіт на дві половини. Змастити одну з них повидлом (густим варенням), а іншу збитими вершками (залишити декілька ложок для обмазки). Скласти разом, покласти верхом донизу і обмастити рештою вершків або присипати цукровою пудрою чи тертими горіхами. "Ангельський" бісквіт на білках готовий"
0 comments:
Дописати коментар