'Ангельський бісквіт' на білках

Рецепт бісквіта на білках або як його ще називають Ангельського бо виходить він білосніжним і ніжним.

Ciao, bella ну, зізнавайся, після пасочок ще повний слоїк «сиріток»-білків без діла стоїть? Пропоную рецепт бісквіта на білках, або як його ще називають «Ангельського», бо виходить він білосніжним і ніжним.


Він настільки сподобався моїй родині, що навіть свекруха поцікавилася рецептом, а це вже чогось варто.

Що стосується технології, він дуже схожий на звичайний, але з меншою кількістю борошна та цукру і цікавою особливістю охолоджування.


Пекти його краще за все у невеликій (УВАГА! Не змащеній) формі для кекса або пирога (⌀20см), а охолоджувати перевернувши її догори ногами. Звучить трохи дико, але саме завдяки цьому готовий бісквіт не падає, що частенько трапляється із класичними варіантами.


«А як же робити з нього рулет?», - спитаєте ви. Ну, скрутити його не вийде, але я розрізала свій просто навпіл, змащувала одну половинку варенням, а зверху викладала шар збитих вершків і накривала зверху іншою половиною.


Що ще хочу додати, таке тісто сподобалося набагато більше від класичного бісквітного — воно більш пористе і стійке. Тому, щоб розрізати його краще брати хлібний ніж (із зубчиками, струну або нитку флоса).


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 5 великих білків
  • 50г цукру
  • 80г цукрової пудри
  • 60г борошна
  • 1 пакуночок ванільного цукру
  • порошок для випічки на кінчику ножа

Для начинки:

  • 150-200г густого полуничного варення/повидла(або іншого на ваш смак)
  • 200г вершків для збивання (30% жирності)
  • 1ст.л. цукрової пудри

Додатково: форма для кекса 10х20см або кругла ⌀20см


Підготовка: 10хв

Приготування: 30хв

Температура: 180°С


Приготування:

  1. Відміряти і відважити всі інгредієнти для тіста. Просіяти борошно і цукрову пудру в оремий посуд.

  2. Розігріти духовку до 200°С.

  3. Збити білки (краще за все попередньо охолоджені) у великій мисці за допомогою міксера або великого вінчика до стійкості (м'які піки). Додати по ложці цукор і ванільний цукор і продовжити збивати до стійких піків. Білок стане лискучим, і не опадатиме, якщо витягти із нього вінчик.

  4. Просіяти до білка суміш борошна і пудри. Обережно змішати ложкою. Тісто повинно вийти достатньо густим.

  5. Перекласти у незмащену форму для кекса, злегка розрівняти поверхню.

  6. Випікати бісквіт 30 хвилин за температури 180°С.

  7. Поставити форму верхом донизу (догори дном) на підвищення із двох мисок або решітку. Повністю охолодити.

  8. Провести зволоженим ножем вздовж краю форми. Добре вдарити долонею по формі або стукнути нею об кухонну дошку чи стіл і вийняти готовий "Ангельський" бісквіт.

  9. Cкрутити його не вийде, але я розрізала його навпіл, змастила варенням та  збитими вершками і накрила зверху іншою половиною.
  10. Збити вершки до пишної маси, всипати ложку цукрової пудри і продовжити збивати до стійкості.

  11. Розрізати бісквіт на дві половини. Змастити одну з них повидлом (густим варенням), а іншу збитими вершками (залишити декілька ложок для обмазки). Скласти разом, покласти верхом донизу і обмастити рештою вершків або присипати цукровою пудрою чи тертими горіхами. "Ангельський" бісквіт на білках готовий"
До ангельського бісквіта можна подати збиті вершки і свіжу полуницю

0 comments:

Дописати коментар