Десерт Груша на підпитку

Груша, трохи вина не важливо якого: білого, червоного, рожевого, солодкого чи сухого, додамо спецій —маємо простий і цікавий десерт наче в ресторані.

Ciao, bella! А чи не зробити нам швиденько десерт, ну так щоб і себе дорогеньку чимось порадувати, і талію до сезону відпусток зберегти?


Ну, якщо в світлі останніх подій і всім, що до цього вимагається він ще можливий.

Сьогодні мені потрібно було «пристроїти» декілька стиглих солодких груш. Знаю, що наче ще не сезон і до осені далеко. Але з якихось незрозумілих мені маркетингово-мерчандайзингових причин вони були найдешевшими фруктами у моєму супермаркеті.


Тож, чому б не згадати старі добрі часи, подумалося мені. І спробувати повторити те, що буває зазвичай десь «невдома». Було щось схоже в одному київському ресторані, що стоїть на початку Андріївського узвозу ;) — груша, відварена у червоному вині. Дуже вона мені вже подобалася. І ніколи не пробувала я повторити цей трюк вдома... А дарма.


Виявляється це — не так вже й складно. Особливо, якщо є трохи вина не важливо якого: білого, червоного, рожевого, солодкого чи сухого. Навіть якщо ніякого нема, можна замінити його на грушевий сік. Правда, тоді десерт вже не називатиметься «Груша на підпитку». Але це не важливо. Якщо вам треба цікавий десерт з мінімальними зусиллями, рекомендую.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 4 невеликі груші
  • сік і цедра 1 лимону
  • 1 апельсин (факультативно)
  • 250-300мл білого або червоного вина (для дітей грушевого соку)
  • 2ст.л. меду або цукру
  • паличка кориці
  • 2-4 зірочки гвоздики

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 20хв

Витримати: 3год


Приготування:

  1. Вимити лимон (апельсин) гарячою водою, зрізати цедру, вичавити сік.

  2. Почистити грушу від шкірки (черенки не видаляти). Розрізати навпіл і вирізати серцевину. Полити 2 ст.л. лимонного соку.

  3. Змішати лимонний сік, вино (грушевий сік), цукор (мед), і приправи у каструлі, довести до кипіння і проварити 5 хвилин на середньому вогні.

  4. Покласти половинки груші в сироп і варити 10-15 хвилин час від часу поливаючи їх рідиною. Перевернути 1-2 рази. Вони повинні стати м’якими але тримати форму. Охолодити в сиропі i залишити настоятися 3-4 години.

  5. Витягти груші і уварити рідину або загустити за допомогою 1ч.л. крохмалю, розведеного водою.

  6. Подавати поливши сиропом просто або з кулькою морозива.

За тим, ciao, cолодкого дня!


0 comments:

Дописати коментар