А чи не пошикувати нам просто так, для настрою. З приводу дня літнього сонцестояння, гарної погоди або ще чогось? Чому потрібні якісь особливі події для того, щоб влаштувати для себе свято? Пропоную простий варіант соусу для устриць (черепичок) всього 3 інгредієнта, три кроки і закуска або романтична вечеря готова.
Якщо вас засмучує наявність дорогого алкоголю в рецепті. Замініть віскі (джин) на коньяк, підійде навіть найдешевший — він у рецепті лише для аромату або просто опустіть цей інгредієнт.
Якщо ви з якихось причин не їсте свіжих огірків. Ось тут я давала рецепт без них. Або можете запекти їх у духовці з рожевим перцем і звичайними панірувальними сухарями.
То що, поїхали?
На чотирьох
- 12 устриць (черепичок)
- 50г свіжого огірка
- сік і цедра 1 лайма або лимона
- 4 ст.л. джину або віскі
Підготовка: 15хв
Приготування: 5хв
Приготування:
- Вимити огірок, нарізати його разом із шкіркою дрібними кубиками.
- Відкрити устриці спеціальним ножем, відділити тіло молюска від раковини. Обтерти або споліснути залишки мушлі. Воду злити.
- Розкласти огірки на устриці (черепички), потерти на них дрібно цедру лайма, полити зверху невеликою кількістю соку і джину або віскі. Одразу подавати.
За тим, ciao, cолодкого дня!
0 comments:
Дописати коментар