Устриці (черепички) із свіжим огірком, лаймом та віскі

Елегантна закуска із 3-х інгредієнтів: устриці, огірок та віскі. Всього 15хвилин, 3 кроки і finger food для аперитива чи особливих випадків готовий.

А чи не пошикувати нам просто так, для настрою. З приводу дня літнього сонцестояння, гарної погоди або ще чогось? Чому потрібні якісь особливі події для того, щоб влаштувати для себе свято? Пропоную простий варіант соусу для устриць (черепичок) всього 3 інгредієнта, три кроки і закуска або романтична вечеря готова.


Якщо вас засмучує наявність дорогого алкоголю в рецепті. Замініть віскі (джин) на коньяк, підійде навіть найдешевший — він у рецепті лише для аромату або просто опустіть цей інгредієнт.


Якщо ви з якихось причин не їсте свіжих огірків. Ось тут я давала рецепт без них. Або можете запекти їх у духовці з рожевим перцем і звичайними панірувальними сухарями.

То що, поїхали?


На чотирьох

  • 12 устриць (черепичок)
  • 50г свіжого огірка
  • сік і цедра 1 лайма або лимона
  • 4 ст.л. джину або віскі

Підготовка: 15хв

Приготування: 5хв


Приготування:

  1. Вимити огірок, нарізати його разом із шкіркою дрібними кубиками.

  2. Відкрити устриці спеціальним ножем, відділити тіло молюска від раковини. Обтерти або споліснути залишки мушлі. Воду злити.

  3. Розкласти огірки на устриці (черепички), потерти на них дрібно цедру лайма, полити зверху невеликою кількістю соку і джину або віскі. Одразу подавати.

За тим, ciao, cолодкого дня!

Простий варіант соусу для устриць (черепичок) всього 3 інгредієнта, три кроки і закуска або романтична вечеря готова.

0 comments:

Дописати коментар