Піца із холодильника з помідорами, руколою та моцарелою

Тісто для піци, яке можна приготувати наперед. Його можна просто змішати і залишити на 24 години в холодильнику. І навіть випікати без підходу.

Ciao, bella як щодо піци? Такої як в італійський піцерії? Я тут на днях новий рецепт тестувала вийшло автентичненько.


Шар тонкого або товстішого тіста (тут ти сама собі художник), сир і помідори, що може бути більш італійське? Вся краса цього рецепту полягає в тому, що досягнути рівня професійного піцаоло нам допомогають звичайнісінький холодильник, побутова духовка і терпіння, читай час на визрівання, бо повір мені, нам його знадобиться. Адже наше тісто вимагає не багато-не мало більше 24 годин для підйому і саме в цьому запорука удачі.


Таке повільне дозрівання насичує піцу легкими повітряними пухирцями, наче вона вийшла із-під рук справжнього професіонала і була спечена у дровяній печі. Тут і ось тут я вже давала варіанти домашньої піци, але, як на мене, сьогоднішній — найвдаліший.


Рецепт і насправді автентичний італійський але із звичайних інгредієнтів, які є у кожного вдома. Пасату для своєї піци брала не куповану, а домашню — зроблену мамою, правда довелося її трохи уварити, щоб не була занадто рідкою. Решта інгредієнтів, як і в рецепті.

То що, до роботи?


на 3 піци діаметром 26см

  • 450г борошна  вищого сорту
  • 50 г борошна грубого помелу (з висівками)
  • 380мл холодної води
  • 20г оливкової олії
  • 3г сухих або 9г свіжих дріжджів
  • 10г солі
  • 20г цукру або меду
  • манна крупа для посипки

Для начинки

  • перетерті помідори у власному соку (пасата)
  • 2-3 помідори
  • кулька моцарели
  • салат Рукола
  • орігано (материнка)
  • оливкова олія, сіль, перець

Приготування:

  1. Відміряйте і відважте всі інгредієнти для тіста.

  2. Просійте борошно у велику миску, розкришіть дріжджі і влийте воду (охолоджену кипячену або мінеральну негазовану. За допомогою деревяної ложки або гаків міксера змішайте все у тісто. Продовжуйте вимішувати доки воно не почне відставати від стінок миски.

  3. Додайте по черзі 1ст.л. меду (цукру), 2 ст.л. олії, 1ч.л. солі і вимішуйте тісто ще 5 хвилин, поки кожен з інгредієнтів повністю не вбереться. Тісто вийде достатньо липким але досипати борошна не потрібно.

  4. Присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна і перекладіть тісто на стіл. Накрийте великою мискою і залиште на 10 хвилин.

  5. Змочіть руки холодною водою і складіть тісто у складки. Робиться це так: беремо по черзі верхній (нижній, лівий, правий) край тіста відтягуємо (розтягуємо його ) і складаємо до середини. Трохи втоптуємо краї кінчиками пальців. Знову накриваємо мискою і залишаємо ще на 10 хвилин. Повторюємо ще 1-2 рази.

  6. Перекладаємо тісто для піци у велику миску, затягуємо зверху харчовою плівкою (наколюємо верх ножем) і ставимо у холодильник на 24-30 годин для підйому.

Наступного дня


  1. Підготовте начинку.

  2. Розігрійте духовку до 250°С

  3. Дістаньте тісто з холодильника. Якщо любите товсту основу - дайте йому відпочити 30 хвилин при кімнатній температурі.

  4. Якщо любите тонку – можна зразу випікати. Тісто буде повним бульбашок тому акуратно перекладіть його на робочу поверхню, злегка присипану манною крупою (вона не вбереться в тісто).

  5. Розділіть тісто на 3 рівні частини. І скрутіть із кожної кульку.

  6. Злегка змастіть сковороду (якщо використвуєте її для випікання) або папір для випічки олією. Викладіть всередину тісто для піци. Обережно (за допомогою мокрих рук і пальців), повертаючи тісто навколо своєї осі, обережно розправте його у круг. (Мені й досі не вдається це зробити настільки гарно, як італійцям).

  7. Викладіть пюре помідорів в центр піци і розподіліть рівним шаром по поверхні.

  8. Злегка скропіть олією і випікайте при температурі 250°С (попередньо розігрітій) самому нижньому рівні духовки протягом 12 хвилин.

  9. Переставте на верхній рівень ще на 2 хвилини.

  10. Вийміть піцу з духовки. Розкладіть начинку: салат руколу, моцарелу, шматочки помідорів.

  11. Скропіть оливковою олією, посипте орегано та перцем, наріжте на шматки і одразу подавайте.
Хоча визрівання тіста для піци у холодильнику вимагає часу, а це мінімум 24 години, результат того вартий.

За тим, ciao. Нехай вдається!

P.S.

для тих, хто як і моя мама, використовує «Львівські дріжджі». Зменште їх кількість у половину, занадто вже вони реактивні.


0 comments:

Дописати коментар