Ciao, bella як щодо піци? Такої як в італійський піцерії? Я тут на днях новий рецепт тестувала вийшло автентичненько.
Шар тонкого або товстішого тіста (тут ти сама собі художник), сир і помідори, що може бути більш італійське? Вся краса цього рецепту полягає в тому, що досягнути рівня професійного піцаоло нам допомогають звичайнісінький холодильник, побутова духовка і терпіння, читай час на визрівання, бо повір мені, нам його знадобиться. Адже наше тісто вимагає не багато-не мало більше 24 годин для підйому і саме в цьому запорука удачі.
Таке повільне дозрівання насичує піцу легкими повітряними пухирцями, наче вона вийшла із-під рук справжнього професіонала і була спечена у дровяній печі. Тут і ось тут я вже давала варіанти домашньої піци, але, як на мене, сьогоднішній — найвдаліший.
Рецепт і насправді автентичний італійський але із звичайних інгредієнтів, які є у кожного вдома. Пасату для своєї піци брала не куповану, а домашню — зроблену мамою, правда довелося її трохи уварити, щоб не була занадто рідкою. Решта інгредієнтів, як і в рецепті.
То що, до роботи?
на 3 піци діаметром 26см
- 450г борошна вищого сорту
- 50 г борошна грубого помелу (з висівками)
- 380мл холодної води
- 20г оливкової олії
- 3г сухих або 9г свіжих дріжджів
- 10г солі
- 20г цукру або меду
- манна крупа для посипки
Для начинки
- перетерті помідори у власному соку (пасата)
- 2-3 помідори
- кулька моцарели
- салат Рукола
- орігано (материнка)
- оливкова олія, сіль, перець
Приготування:
- Відміряйте і відважте всі інгредієнти для тіста.
- Просійте борошно у велику миску, розкришіть дріжджі і влийте воду (охолоджену кипячену або мінеральну негазовану. За допомогою деревяної ложки або гаків міксера змішайте все у тісто. Продовжуйте вимішувати доки воно не почне відставати від стінок миски.
- Додайте по черзі 1ст.л. меду (цукру), 2 ст.л. олії, 1ч.л. солі і вимішуйте тісто ще 5 хвилин, поки кожен з інгредієнтів повністю не вбереться. Тісто вийде достатньо липким але досипати борошна не потрібно.
- Присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна і перекладіть тісто на стіл. Накрийте великою мискою і залиште на 10 хвилин.
- Змочіть руки холодною водою і складіть тісто у складки. Робиться це так: беремо по черзі верхній (нижній, лівий, правий) край тіста відтягуємо (розтягуємо його ) і складаємо до середини. Трохи втоптуємо краї кінчиками пальців. Знову накриваємо мискою і залишаємо ще на 10 хвилин. Повторюємо ще 1-2 рази.
- Перекладаємо тісто для піци у велику миску, затягуємо зверху харчовою плівкою (наколюємо верх ножем) і ставимо у холодильник на 24-30 годин для підйому.
Наступного дня
- Підготовте начинку.
- Розігрійте духовку до 250°С
- Дістаньте тісто з холодильника. Якщо любите товсту основу - дайте йому відпочити 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Якщо любите тонку – можна зразу випікати. Тісто буде повним бульбашок тому акуратно перекладіть його на робочу поверхню, злегка присипану манною крупою (вона не вбереться в тісто).
- Розділіть тісто на 3 рівні частини. І скрутіть із кожної кульку.
- Злегка змастіть сковороду (якщо використвуєте її для випікання) або папір для випічки олією. Викладіть всередину тісто для піци. Обережно (за допомогою мокрих рук і пальців), повертаючи тісто навколо своєї осі, обережно розправте його у круг. (Мені й досі не вдається це зробити настільки гарно, як італійцям).
- Викладіть пюре помідорів в центр піци і розподіліть рівним шаром по поверхні.
- Злегка скропіть олією і випікайте при температурі 250°С (попередньо розігрітій) самому нижньому рівні духовки протягом 12 хвилин.
- Переставте на верхній рівень ще на 2 хвилини.
- Вийміть піцу з духовки. Розкладіть начинку: салат руколу, моцарелу, шматочки помідорів.
- Скропіть оливковою олією, посипте орегано та перцем, наріжте на шматки і одразу подавайте.
За тим, ciao. Нехай вдається!
P.S.для тих, хто як і моя мама, використовує «Львівські дріжджі». Зменште їх кількість у половину, занадто вже вони реактивні.
0 comments:
Дописати коментар