Найпростіший і найшвидший соус до спагеті — Aglio e olio (часник і олія)

Що можна приготувати із трьох банальних інгредієнтів: олія, часник та перець? Та й на що воно буде схоже? Як виявилося, смачний і швидкий соус.

Ciao, bella ! Хто тут втомився від складних рецептів і довгих приготувань? Маю простий і швидкий рецепт. Як завжди, у випадках коли не хочется довго стояти на кухні — варю спагеті.


Тоді час визначається лише тим, як довго вариться паста. Надзвичайно зручно. Здавалося б, що можна приготувати із трьох достатньо банальних інгредієнтів, та ще й таких як: олія, часник та перець? Та й на що воно буде схоже? Як виявилося, смачний, а головне швидкий соус. І навіть без того неприємного часниково-смаженого запаху.


Довгий час я й сама не наважувалася випробувати цей рецепт, дуже вже мені те поєднання часник-перець видавалося сумнівним. Виявилося — дарма.


По-перше, гостроту можна регулювати самостійно. Якщо боїтеся, можете зменшити кількість часнику вполовину, а про гостру паприку читайте нижче. По-друге, швидшого соусу в умовах порожнього холодильника/лінивого настрою я ще не зустрічала.


Ще один момент. Гострота соусу залежить від розміру перців. Чим більший стручок візьмете, тим менш пекучим він буде. Чим менше насіння і перегородок потрапить у страву, тим «м’якшим» буде смак. Найдрібніші екземляри — «найгарячіші».


ІНГРЕДІЄНТИ

На 4 порції:

  • 400г спагеті
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 гострий червоний перчик розміром 15-20см
  • 100 мл оливкової олії

Підготовка: 5хв

Приготування: 10хв


Приготування:

  1. Поставити варитися спагеті у добре підсоленій воді (з розрахунку: 1л води на 100г сухої пасти плюс 1ст.л. солі на кожен літр).
  2. Почистити часник і нарізати тоненькими шайбочками.
  3. Розрізати гострий перець поздовж на дві половини, видалити (вишкребти) насіння і перегородки. Дрібно нарізати (кубиками).
  4. Розігріти у сковороді 100 мл оливкової олії. Злегка (!) обсмажити часник і перець, додати відварені спагеті та декілька ложок води в яких вони варилися в гарячу олію, перемішати і добре поперчити. Готово!

Насолоджуйтесь і вдалого дня!


0 comments:

Дописати коментар