Ciao, bella ! Хто тут втомився від складних рецептів і довгих приготувань? Маю простий і швидкий рецепт. Як завжди, у випадках коли не хочется довго стояти на кухні — варю спагеті.
Тоді час визначається лише тим, як довго вариться паста. Надзвичайно зручно. Здавалося б, що можна приготувати із трьох достатньо банальних інгредієнтів, та ще й таких як: олія, часник та перець? Та й на що воно буде схоже? Як виявилося, смачний, а головне швидкий соус. І навіть без того неприємного часниково-смаженого запаху.
Довгий час я й сама не наважувалася випробувати цей рецепт, дуже вже мені те поєднання часник-перець видавалося сумнівним. Виявилося — дарма.
По-перше, гостроту можна регулювати самостійно. Якщо боїтеся, можете зменшити кількість часнику вполовину, а про гостру паприку читайте нижче. По-друге, швидшого соусу в умовах порожнього холодильника/лінивого настрою я ще не зустрічала.
Ще один момент. Гострота соусу залежить від розміру перців. Чим більший стручок візьмете, тим менш пекучим він буде. Чим менше насіння і перегородок потрапить у страву, тим «м’якшим» буде смак. Найдрібніші екземляри — «найгарячіші».
ІНГРЕДІЄНТИ
На 4 порції:
- 400г спагеті
- 6 зубчиків часнику
- 1 гострий червоний перчик розміром 15-20см
- 100 мл оливкової олії
Підготовка: 5хв
Приготування: 10хв
Приготування:
- Поставити варитися спагеті у добре підсоленій воді (з розрахунку: 1л води на 100г сухої пасти плюс 1ст.л. солі на кожен літр).
- Почистити часник і нарізати тоненькими шайбочками.
- Розрізати гострий перець поздовж на дві половини, видалити (вишкребти) насіння і перегородки. Дрібно нарізати (кубиками).
- Розігріти у сковороді 100 мл оливкової олії. Злегка (!) обсмажити часник і перець, додати відварені спагеті та декілька ложок води в яких вони варилися в гарячу олію, перемішати і добре поперчити. Готово!
Насолоджуйтесь і вдалого дня!
0 comments:
Дописати коментар