Ciao, bella що у тебе сьогодні до чаю? Пропоную спокусливий, а головне швидкий у приготуванні мафін із смачною помадкою у стилі популярного німецького торта «Bienenstich». Тут у бложику (клік) я вже якось давала його класичний рецепт.
Він (маю на увазі сьогоднішній рецепт) зламав одразу два моїх стереотипи. По-перше «Біненштіх» добре (та що там добре, «офігенно») смакує навіть зробленим не із дріжджового тіста. По-друге, виявляється можна робити його не у вигляді класичного торта (хоча що нам заважає вилити це саме тісто у тортівницю?).
А от що його робить тим самим німецьким «Укусом бджоли» це — флорентійська заливка. Медова карамель із пластівцями мигдального горіха викладена на майже готові кексики.
Тут вже й не таким важливим стає те, яким кремом ви промастите їх половинки: масляним, заварним чи вершковим. Класика жанру, звичайно, — заварний. До всього по німецьким стандартам його повинно бути не менше 20% від ваги тіста, хоча часто у німецьких кондитерських шар крему у «Біненштіху» такий само товстий, як і тіста між ним.
Я сьогодні полінувалася і просто збила залишок вершків із столовою ложкою цукрової пудри. Вийшло звичайно далеко від того трисантиметрового, що приваблює любителів кави-чаю німецьких вітринах, але як на мене, більше нічого до них і не треба. Однозначний фаворит серед мафінів. То що, печемо?
Інгредієнти на 12 шт
для тіста
- 4 середніх яйця
- 150г борошна
- 100-120г цукру
- 1 пакуночок ванільного цукру
- 1ч.л. (7г) порошку для випічки
для медово-карамельної (флорентійської) заливки
- 50г вершкового масла
- 50г вершків для збивання
- 30г (1 ст.л.) меду
- 25г (1ст.л.) цукру
- 50г пластівців з мигдального горіха
для начинки
- 200-300г заварного крему
або
- 150г вершків для збивання
- 1 ст.л. цукрової пудри
Додатково: 12 форм для мафінів, вершкове масло для змащування, міксер
Підготовка: 15хв
Приготування: 35хв
Температура: 180°C
Приготування мафінів із медово-карамельною поливкою
- Відміряти і відважити всі інгредієнти, розігріти духовку до 180°C, змастити форми для випічки м’яким маслом і присипати панірувальними сухарями або манкою.
- Приготувати тісто. Просіяти борошно, порошок для випічки в окремий посуд.
- Злегка змішати яйця міксером у великій мисці (3хв на середній швидкості), додати невеликими порціями цукор та ванільний цукор і збити до світлої пишної маси (5-10хв).
- Просіяти до них борошно і змішати міксером на невеликій швидкості до однорідної маси.
- Розлити тісто у форми для мафінів (заповнити приблизно на половину). І поставити на середній рівень духовки для випікання.
- Приготувати карамельну заливку (флорентійську масу). Закип’ятити у невеликій каструлі: вершкове масло, вершки для збивання, цукор і мед. Проварити на середньому вогні 5хв (для щасливих власників кулінарних термометрів — до температури 104°С), всипати мигдалеві пластівці. Добре перемішати, зняти з вогню.
- Через 15 хвилин через початку випікання зробити пробу мафінів «Біненштіх» на «суху паличку» і викласти на кожен по 1 ст.л. флорентійської маси (карамельного сиропу), зменшити нагрів до 160-150°C і допекти ще 5 хв.
- Вийняти з духовки, повністю охолодити у формі. Злегка провести по краю форми тонким ножем і за допомогою виделки вийняти кекси з карамельним сиропом на стіл. Розрізати навпіл і викласти на кожен по 1 ст.л. збитих до стійкості вершків або заварного крему.
Солодкого дня!
0 comments:
Дописати коментар