Медово-карамельні мафіни aka швидкий Bienenstich (Біненштіх)

Спокусливий, а головне швидкий у приготуванні мафін із смачною помадкою у стилі популярного німецького торта Bienenstich

Ciao, bella що у тебе сьогодні до чаю? Пропоную спокусливий, а головне швидкий у приготуванні мафін із смачною помадкою у стилі популярного німецького торта «Bienenstich». Тут у бложику (клік) я вже якось давала його класичний рецепт.


Він (маю на увазі сьогоднішній рецепт) зламав одразу два моїх стереотипи. По-перше «Біненштіх» добре (та що там добре, «офігенно») смакує навіть зробленим не із дріжджового тіста. По-друге, виявляється можна робити його не у вигляді класичного торта (хоча що нам заважає вилити це саме тісто у тортівницю?).


А от що його робить тим самим німецьким «Укусом бджоли» це — флорентійська заливка. Медова карамель із пластівцями мигдального горіха викладена на майже готові кексики.


Тут вже й не таким важливим стає те, яким кремом ви промастите їх половинки: масляним, заварним чи вершковим. Класика жанру, звичайно, — заварний. До всього по німецьким стандартам його повинно бути не менше 20% від ваги тіста, хоча часто у німецьких кондитерських шар крему у «Біненштіху» такий само товстий, як і тіста між ним.


Я сьогодні полінувалася і просто збила залишок вершків із столовою ложкою цукрової пудри. Вийшло звичайно далеко від того трисантиметрового, що приваблює любителів кави-чаю німецьких вітринах, але як на мене, більше нічого до них і не треба. Однозначний фаворит серед мафінів. То що, печемо?


Інгредієнти на 12 шт

для тіста

  • 4 середніх яйця
  • 150г борошна
  • 100-120г цукру
  • 1 пакуночок ванільного цукру
  • 1ч.л. (7г) порошку для випічки

для медово-карамельної (флорентійської) заливки

  • 50г вершкового масла
  • 50г вершків для збивання
  • 30г (1 ст.л.) меду
  • 25г (1ст.л.) цукру
  • 50г пластівців з мигдального горіха

для начинки

  • 200-300г заварного крему

або

  • 150г вершків для збивання
  • 1 ст.л. цукрової пудри

Додатково: 12 форм для мафінів, вершкове масло для змащування, міксер


Підготовка: 15хв

Приготування: 35хв

Температура: 180°C


Приготування мафінів із медово-карамельною поливкою

  1. Відміряти і відважити всі інгредієнти, розігріти духовку до 180°C, змастити форми для випічки м’яким маслом і присипати панірувальними сухарями або манкою.

  2. Приготувати тісто. Просіяти борошно, порошок для випічки в окремий посуд.

  3. Злегка змішати яйця міксером у великій мисці (3хв на середній швидкості), додати невеликими порціями цукор та ванільний цукор і збити до світлої пишної маси (5-10хв).

  4. Просіяти до них борошно і змішати міксером на невеликій швидкості до однорідної маси.

  5. Розлити тісто у форми для мафінів (заповнити приблизно на половину). І поставити на середній рівень духовки для випікання.

  6. Приготувати карамельну заливку (флорентійську масу). Закип’ятити у невеликій каструлі: вершкове масло, вершки для збивання, цукор і мед. Проварити на середньому вогні 5хв (для щасливих власників кулінарних термометрів — до температури 104°С), всипати мигдалеві пластівці. Добре перемішати, зняти з вогню.

  7. Через 15 хвилин через початку випікання зробити пробу мафінів «Біненштіх» на «суху паличку» і викласти на кожен по 1 ст.л. флорентійської маси (карамельного сиропу), зменшити нагрів до 160-150°C і допекти ще 5 хв.

  8. Вийняти з духовки, повністю охолодити у формі. Злегка провести по краю форми тонким ножем і за допомогою виделки вийняти кекси з карамельним сиропом на стіл. Розрізати навпіл і викласти на кожен по 1 ст.л. збитих до стійкості вершків або заварного крему.

Солодкого дня!


0 comments:

Дописати коментар