Що може бути смачніше вареників з вишнями? Тільки пироги з вишнями.
А коли до цього додати трошки сиру вийде неймовірна смакота.
Для основи я використала своє сирно-олійне тісто, а в начинці змішала вишні і домашній сир. Він вбирає сік, що виділяється і робить смак більш насиченим. Вийшло щось на зразок сирника з начинкою. Спробуйте, не пошкодуєте.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 300 г борошна
- 150 г «молодого» домашнього сиру
- 6 ст.л. олії
- 6 ст.л. молока
- 1 яйце
- 75 г цукру
- 1 ст.л. натертої лимонної цедри
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 пакетик порошку для випічки
- дрібка солі
Для начинки:
- 750 г сиру
- 400 г вишень (без камінців)
- 3 яйця
- 125 г цукру
- 100 г масла
- 40 г апельсинового ликеру або соку
- 2 пакетика ванільного цукру
- 2 ст.л. панірувальних сухарів або манної крупи
Підготовка: 30хв
Приготування: 45хв
Витримати: 30хв
Температура: 200°С
Приготування:
Приготувати основу пирога.
1. Для цього викласти у миску для замішування: сир, молоко, олію, яйце, цукор, сіль, лимонну цедру, ванільний цукор і ретельно розмішати.
2. Змішати борошно і порошок для випічки. Просіяти на сирно-олійну масу і замісити тісто.
3. Залишити «відпочити» у холодильнику 30 хв.
Приготування начинки :
1. За допомогою міксера перемішати сир, яйця, цукор, цедру, ванільний цукор, апельсиновий лікер (сік) до гладкої, однорідної маси.
2. Додати вишні і обережно вмішати їх до сирної маси.
3. Розігріти духовку до 200 ° С.
4. Розкачати тісто до розмірів листа для випічки або форми. Сформувати по краю бортик. Змастити тісто розтопленим маслом і присипати панірувальними сухарями або манною крупою.
5. Рівномірно викласти начинку на тісто і розрівняти. Змастити верх пирога розтопленим маслом.
6. Випікати 40-45 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця випікання присипати цукром і меленою корицею.
7. Вийняти пиріг з духовки і залишити у формі до повного охолодження.
0 comments:
Дописати коментар