Сирний пиріг з вишнями

Що може бути смачніше вареників з вишнями? Тільки пироги з вишнями. Основа із сирно-олійного тіста та начинка із сиру і вишень. Спробуйте, не пошкодує

Що може бути смачніше вареників з вишнями? Тільки пироги з вишнями.


А коли до цього додати трошки сиру вийде неймовірна смакота.
Для основи я використала своє сирно-олійне тісто, а в начинці змішала вишні і домашній сир. Він вбирає сік, що виділяється і робить смак більш насиченим. Вийшло щось на зразок сирника з начинкою. Спробуйте, не пошкодуєте.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 150 г «молодого» домашнього сиру
  • 6 ст.л. олії
  • 6 ст.л. молока
  • 1 яйце
  • 75 г цукру
  • 1 ст.л. натертої лимонної цедри
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 пакетик порошку для випічки
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 750 г сиру
  • 400 г вишень (без камінців)
  • 3 яйця
  • 125 г цукру
  • 100 г масла
  • 40 г апельсинового ликеру або соку
  • 2 пакетика ванільного цукру
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів або манної крупи

Підготовка: 30хв

Приготування: 45хв

Витримати: 30хв

Температура: 200°С


Приготування:

Приготувати основу пирога.

1. Для цього викласти у миску для замішування: сир, молоко, олію, яйце, цукор, сіль, лимонну цедру, ванільний цукор і ретельно розмішати.


2. Змішати борошно і порошок для випічки. Просіяти на сирно-олійну масу і замісити тісто.


3. Залишити «відпочити» у холодильнику 30 хв.


Приготування начинки :

1. За допомогою міксера перемішати сир, яйця, цукор, цедру, ванільний цукор, апельсиновий лікер (сік) до гладкої, однорідної маси.


2. Додати вишні і обережно вмішати їх до сирної маси.


3. Розігріти духовку до 200 ° С.


4. Розкачати тісто до розмірів листа для випічки або форми. Сформувати по краю бортик. Змастити тісто розтопленим маслом і присипати панірувальними сухарями або манною крупою.


5. Рівномірно викласти начинку на тісто і розрівняти. Змастити верх пирога розтопленим маслом.


6. Випікати 40-45 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця випікання присипати цукром і меленою корицею.


7. Вийняти пиріг з духовки і залишити у формі до повного охолодження.


0 comments:

Дописати коментар