Привіт! А чи не почати нам перший післяріздвяний день з ароматного лимонного печива?
Цей стовідсотково італійський рецепт я підглянула тут , а ще один давала ось тут. Що сказати? Робиться надзвичайно просто, і смакує навіть тим, хто не фанатіє від цитрусів. Смачного, і вдалої випічки!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 270г борошна
- 1 яйце
- 100г цукру
- 100г масла або маргарину кімнатної температури
- 8 г порошку для випічки (1/2 пачечки)
- 1 лимон
- цукор і цукрова пудра для обсипання
на 30 шт:
Підготовка: 15 хв
Витримка: 60хв
Випікання: 10-12 хв
Температура:180°С
Приготування:
1. Збийте масло і цукор до стану пишного, білого крему.
2. Додайте яйце, дрібно натерту цедру лимона, невеликими порціями лимонний сік і збивайте масу до побіління.
3. Просійте борошно з порошком для випічки і додайте поступово до суміші, перемішуючи масу кожного разу дерев’яною ложкою. В кінці домісіть руками.
4. Загорніть тісто у харчову плівку або вологий рушник. Залиште у холодному місці на 60 хв.
5. Розігрійте духовку до 180°С.
6. Зробіть із тіста невеликі кульки. Обкачайте їх спочатку в цукрі, а потім цукровій пудрі. Викладіть на змащене або застелене папером для випічки деко, залишаючи між печивами приблизно 5 см.
7. Випікайте 10-12 хвилин за температури 180°C . Охолодіть на листі.
0 comments:
Дописати коментар