Італійське лимонне печиво

Простий  і швидкий рецепт ароматного італійського печива з мінімумом інгредієнтів

Привіт! А чи не почати нам перший післяріздвяний день з ароматного лимонного печива?


Цей стовідсотково італійський рецепт я підглянула тут , а ще один давала ось тут. Що сказати? Робиться надзвичайно просто, і смакує навіть тим, хто не фанатіє від цитрусів. Смачного, і вдалої випічки!


ІНГРЕДІЄНТИ:

    на 30 шт:


  • 270г борошна
  • 1 яйце
  • 100г цукру
  • 100г масла або маргарину кімнатної температури
  • 8 г порошку для випічки (1/2 пачечки)
  • 1 лимон
  • цукор і цукрова пудра для обсипання

Підготовка: 15 хв

Витримка: 60хв

Випікання: 10-12 хв

Температура:180°С


Приготування:

1. Збийте масло і цукор до стану пишного, білого крему.


2. Додайте яйце, дрібно натерту цедру лимона, невеликими порціями лимонний сік і збивайте масу до побіління.


3. Просійте борошно з порошком для випічки і додайте поступово до суміші, перемішуючи масу кожного разу дерев’яною ложкою. В кінці домісіть руками.


4. Загорніть тісто у харчову плівку або вологий рушник. Залиште у холодному місці на 60 хв.


5. Розігрійте духовку до 180°С.


6. Зробіть із тіста невеликі кульки. Обкачайте їх спочатку в цукрі, а потім цукровій пудрі. Викладіть на змащене або застелене папером для випічки деко, залишаючи між печивами приблизно 5 см.


7. Випікайте 10-12 хвилин за температури 180°C . Охолодіть на листі.



0 comments:

Дописати коментар