Карамельні сердечка

Печиво з карамеллю і фльор де сель — нестандартне поєднання смаків солодке печиво і солона карамель.

Привіт! Ну що, продовжуємо різдвяний марафон? Тих хто не ризикнув робити штолен буду сьогодні спокушати дуже смачним печивом.


Сіль на солодкій випічці? Що про це скажете? Ви здивуєтеся, але солоні пластівці додають тут особливу нотку.


Ці сердечка і ті зірочки , про які я писала минулої п'ятниці мої найвдаліші знахідки цього сезону. То що, до справи?


Інгредієнти на 60 штук (приблизно):

Для карамелі:

  • 60 г цукру
  • 40 г горіхів (кеш’ю або інших на ваш розсуд)
  • Fleur de sel або морська сіль

Для тіста

  • 180г борошна
  • 120 г холодного масла
  • 60 г вершків або сметани
  • 2 ст.л. молока
  • 2 ст.л. цукру (краще за все коричневого)
  • 1 пачечка ванільного цукру
  • сіль

Додатково: форма для печива «Серце», папір для випічки


Підготовка: 25хв

Витримка: 30 хв

Випікання: 12 хв

Температура:190-200°С


Приготування:

1. Розтопити цукор на сковороді і карамелізувати до золотистого кольору на середньому вогні. Додати горіхи, перемішати і вилити все на складений вдвоє папір для випічки. Охолодити повністю.


2. У миску для замішування просіяти борошно, додати цукор, нарізане дрібними кубиками масло, вершки (сметану), ванільний цукор, сіль і перетерти руками (замісити гаками міксера) до однорідного тіста.


3. Покласти у холодильник на 30 хвилин.


4. Охолоджену карамель подрібнити ножем, або загорнути у папір для випічки і розбити качалкою на дрібніші шматки. Додати 4 великі дрібки Fleur de sel або морської солі.


5. Розігріти духовку до 200°С. Змастити лист (деко) або застелити його папером для випічки.


6. Посипати робочу поверхню борошном. Розкачати тісто між двох листів для випічки до товщини 3-5 мм, вирізати печиво, посипати солоною карамеллю. Перекласти на лист (деко).


7. Випікати 10-12 хв за температури 190-200°С.

8. Вийняти з духовки і охолодити на листі.
Вдалої випічки!


0 comments:

Дописати коментар