Різото з радікіо



Привіт, з весною нас всіх! Думала, що встигну накрутити жайворонків але доведеться задовольнитися різото.

Сьогодні буде один із небагатьох варіантів, які робляться із червоним вином. Здавалося б дивна комбінація гіркуватий салат та вино, але вони ідеально пасують і доповнюють один одного.

На чотирьох:

300 гр рису для різото (arborio, carnaroli, vialone nano)
200 г радікіо
100-150 г свиного фаршу або сира ковбаска
1л мл овочевого відвару або розведений бульйонний кубик
100 г червоного вина
4 ст.л. олії
50 г вершкового масла
2-3 ст.л. натертого пармезану
1 невелика цибулина
дрібка тертого мускатного горіха
дрібка цукру
сіль, перець


Підготовка:10-15 хв
Приготування: 30 хв


1.Вимити і почистити всі овочі.

2. Підготувати бульйон. Для цього розігріти овочевий (курячий відвар) або просто розчинити бульйонний кубик у кип’ятку.

3.Розігріти олію на сковороді, додати дрібно нарізану цибулю, тушкувати на невеликому вогні до 2-3 хв.

4. Додати рис. Добре перемішати його з цибулею і витримати на середньому вогні 3-5 хвилин до прозорості.

5.Нарізати радікіо кубиками 1-1,5 см, викласти 2-3 ложки з білої частини на сковороду, решту зберегти.

6.Влити 100 мл червоного вина. Постійно перемішувати масу доки воно не випарується.

7. Додати до рису черпак гарячого бульйону і перемішати. Збільшити вогонь. Постійно помішуючи рис, додавати по черпаку гарячого бульйону кожен раз коли рідина майже випарується (приблизно 20 хвилин). Рис стане кремоподібним, але при цьому ще залишиться трохи твердим всередині.

8.Додати до різото решту радікіо і фарш (сосиску). Витримати на тихому вогні ще 5-7 хвилин.

3. Додати масло, тертий сир, перемішати. Присмачити дрібкою тертого мускатного горіха, цукром, сіллю і перцем. Залишити «відпочити» 2-3 хвилини.

Подавати як окрему страву або гарнір.


0 comments:

Дописати коментар