Привіт, сьогодні буде рецепт із сімейного архіву — недільна булка від моєї свекрухи. Один із найшвидших та найбюджетніших варіантів з вражаючим результатом.
У її рецепті дороге масло замінено на більш дешеві маргарин і сметану, вона не така солодка, як інші варіанти, які раніше публікувалися у моєму блозі, та й технологія надзвичайно проста: все змішав, добре вимісив, трохи зачекав – і готово!
Ідеально, для тих, хто любить домашню випічку.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На 1 булку:
- 400г борошна
- 100 мл молока
- 100г густої сметани
- 1 яйце
- 40 г маргарину
- 40 г цукру
- 20г дріжджів
- ½ пачечки ванільного цукру
- ½ ч.л. солі
- родзинки (факультативно)
Всі продукти кімнатної температури
Підготовка 15-20 хв
Час очікування: 30-45 хв
Приготування: 30 хв
Температура: 200°С
Приготування:
1. Розкришити дріжджі у невелику миску, додати 1 ст.л. цукру, 1-2 ст.л. борошна і злегка тепле молоко (30°С). Розмішати; накрити чистим рушником і залишити на 15 хв доки поверхня не вкриється пухирцями.
2. У миску для замішування висипати просіяне борошно, зробити у ньому заглиблення. Додати решту цукру, яйце, сіль, ванільний цукор і вилити опару.
3. Добре підбити дерев’яною ложкою і замісити тісто в самому кінці додати масло. Вимісити руками або за допомогою гаків міксера 15 хвилин. Готове тісто візьметься пухирцями і буде відставати від стінок посуду.
4. Присипати дно миски борошном. Сформувати з тіста кулю, покласти її в миску, накрити вологим рушником і залишити підходити доки його об’єм не збільшиться вдвоє (приблизно 45хв).
5. Викласти тісто на стіл і розділити на три рівні частини. З кожної скачати валку довжиною 40-45см. Викласти їх на стіл паралельно одна до одної і сплести булку. Перекласти її на змащений жиром (маслом, олією, маргарином) лист для випічки. Накрити вологим рушником і залишити на 20-25хв для підходу.
6. Розігріти духовку до 200°С і випікати «під паром»* 30-35хв. Готовність булки можна перевірити злегка постукавши по її поверхні пальцями. Пропечена випічка, якщо по ній постукати видає характерний «дзвін».
7. Готову плетінку вийняти з духовки, злегка подрипати водою, накрити рушником і залишити до повного охолодження. Смачного і вдалої випічки!
* «під паром» - означає, що у духовку поставлено жаростійкий посуд (тарілка, каструля, сковорода) з водою
За тим, ciao. Нехай вдається!
0 comments:
Дописати коментар