Здобна булка (на сметані)

Рецепт із сімейного архіву — недільна булка від моєї свекрухи. Один із найшвидших та найбюджетніших варіантів із гарантовано відмінним результатом.

Привіт, сьогодні буде рецепт із сімейного архіву — недільна булка від моєї свекрухи. Один із найшвидших та найбюджетніших варіантів з вражаючим результатом.


У її рецепті дороге масло замінено на більш дешеві маргарин і сметану, вона не така солодка, як інші варіанти, які раніше публікувалися у моєму блозі, та й технологія надзвичайно проста: все змішав, добре вимісив, трохи зачекав – і готово!

Ідеально, для тих, хто любить домашню випічку.



ІНГРЕДІЄНТИ:

На 1 булку:

  • 400г борошна
  • 100 мл молока
  • 100г густої сметани
  • 1 яйце
  • 40 г маргарину
  • 40 г цукру
  • 20г дріжджів
  • ½ пачечки ванільного цукру
  • ½ ч.л. солі
  • родзинки (факультативно)

Всі продукти кімнатної температури


Підготовка 15-20 хв

Час очікування: 30-45 хв

Приготування: 30 хв

Температура: 200°С


Приготування:

1. Розкришити дріжджі у невелику миску, додати 1 ст.л. цукру, 1-2 ст.л. борошна і злегка тепле молоко (30°С). Розмішати; накрити чистим рушником і залишити на 15 хв доки поверхня не вкриється пухирцями.


2. У миску для замішування висипати просіяне борошно, зробити у ньому заглиблення. Додати решту цукру, яйце, сіль, ванільний цукор і вилити опару.


3. Добре підбити дерев’яною ложкою і замісити тісто в самому кінці додати масло. Вимісити руками або за допомогою гаків міксера 15 хвилин. Готове тісто візьметься пухирцями і буде відставати від стінок посуду.


4. Присипати дно миски борошном. Сформувати з тіста кулю, покласти її в миску, накрити вологим рушником і залишити підходити доки його об’єм не збільшиться вдвоє (приблизно 45хв).


5. Викласти тісто на стіл і розділити на три рівні частини. З кожної скачати валку довжиною 40-45см. Викласти їх на стіл паралельно одна до одної і сплести булку. Перекласти її на змащений жиром (маслом, олією, маргарином) лист для випічки. Накрити вологим рушником і залишити на 20-25хв для підходу.


6. Розігріти духовку до 200°С і випікати «під паром»* 30-35хв. Готовність булки можна перевірити злегка постукавши по її поверхні пальцями. Пропечена випічка, якщо по ній постукати видає характерний «дзвін».


7. Готову плетінку вийняти з духовки, злегка подрипати водою, накрити рушником і залишити до повного охолодження. Смачного і вдалої випічки!


* «під паром» - означає, що у духовку поставлено жаростійкий посуд (тарілка, каструля, сковорода) з водою


За тим, ciao. Нехай вдається!


0 comments:

Дописати коментар