Привіт, як ваша осінь? Мені все ще не віриться, що відмітка 9 градусів за вікном означає довгі вечори і ранки з трьома чашками кави щоб прокинутись.
Тому, щоб морально підготуватися до переходу в зимовий режим, продовжую готувати літні рецепти. Сьогодні в мене кнедлі. Такі собі ліниві вареники з величезною сливою всередині.
У порівнянні з абрикосовими кнедликами, рецепт яких я давала тут, тісто виходить більш збитим але водночас більш схожим на оригінальний варіант, який мені доводилося пробувати.
Рекомендую всім хто любить австрійську кухню і багато начинки. Гарного дня!
Для тіста:
400г
домашнього сиру
60г розм'якшеного масла
1 яйце і 1 жовток
150г борошна
2г солі
Для начинки:
8-10 невеликих
слив
8 шматочків цукру-рафінаду
1 ст.л.
коньяку або рому (факультативно)
Для посипки:
50 г масла
150г тертих сухарів
з черствої булки (або панірувальних сухарів)
1 ст.л.
мелених горіхів
цукрова пудра для
подачі
1.Відміряти і
відважити всі інгредієнти. Вимити і обсушити сливи.
2.Приготувати
тісто: змішати всі компоненти за допомогою дерев'яної ложки і приготувати злегка липку однорідну
масу. Посипати робочу поверхню борошном, домісити все руками, сформувати
«ковбаску і розділити її на 8 (10 залежить від величини слив) рівних частин.
3. Надрізати сливи
до половини, видалити кістянку. Вмочити грудочку цукру в коньяк або ром і
вкласти у сливу. Добре стулити і
притиснути розрізані половинки.
4. Скачати з
шматочка тіста кульку і розплескати її на долоні так, щоб її розмір був більшим
за сливу. Накрити її тістом і знову скрутити в кульку. Перекласти на посипану
борошном кухонну дошку.
5. Закип'ятити у великій каструлі воду (як на
вареники), викласти кнедлі і зменшити вогонь до мінімуму. Варити 8-10 хвилин.
Готові кнедлі (як і вареники) спливуть на поверхню. Ті, хто готує на електричній плиті, можуть
просто вимкнути нагрів і залишити каструлю на гарячій поверхні.
6.Підготувати
посипку. Розігріти на сковороді вершкове масло. Коли воно почне пінитися, зняти
з вогню і всипати панірувальні сухарі та
горіхи.
Витягти готові
кнедлі на чистий бавовняний рушник, обваляти в посипці, посипати ванільним
цукром і одразу подавати.
0 comments:
Дописати коментар