Кнедлі з сливою


Привіт, як ваша осінь? Мені все ще не віриться, що відмітка 9 градусів за вікном означає довгі вечори і ранки з трьома чашками кави щоб прокинутись.

Тому, щоб морально підготуватися до переходу в зимовий режим, продовжую готувати літні рецепти. Сьогодні в мене кнедлі. Такі собі ліниві вареники з величезною сливою всередині.

У порівнянні з абрикосовими кнедликами, рецепт яких я давала тут, тісто виходить більш збитим але водночас більш схожим на оригінальний варіант, який мені доводилося пробувати.
Рекомендую всім хто любить австрійську кухню і багато начинки. Гарного дня!


Для тіста:

400г домашнього сиру
60г розм'якшеного масла
1 яйце і 1 жовток
150г борошна
2г солі

Для начинки:

8-10 невеликих слив
8 шматочків цукру-рафінаду
1 ст.л. коньяку або рому (факультативно)

 Для посипки:

50 г масла
150г тертих сухарів з черствої булки (або панірувальних сухарів)
1 ст.л. мелених горіхів
цукрова пудра для подачі

1.Відміряти і відважити всі інгредієнти. Вимити і обсушити сливи.

2.Приготувати тісто: змішати всі компоненти за допомогою дерев'яної ложки і приготувати злегка липку однорідну масу. Посипати робочу поверхню борошном, домісити все руками, сформувати «ковбаску і розділити її на 8 (10 залежить від величини слив) рівних частин.

3. Надрізати сливи до половини, видалити кістянку. Вмочити грудочку цукру в коньяк або ром і вкласти у сливу. Добре стулити  і притиснути розрізані половинки.

4. Скачати з шматочка тіста кульку і розплескати її на долоні так, щоб її розмір був більшим за сливу. Накрити її тістом і знову скрутити в кульку. Перекласти на посипану борошном кухонну дошку.

5. Закип'ятити у великій каструлі воду (як на вареники), викласти кнедлі і зменшити вогонь до мінімуму. Варити 8-10 хвилин. Готові кнедлі (як і вареники) спливуть на поверхню. Ті, хто готує на електричній плиті, можуть просто вимкнути нагрів і залишити каструлю на гарячій поверхні.

6.Підготувати посипку. Розігріти на сковороді вершкове масло. Коли воно почне пінитися, зняти з вогню і  всипати панірувальні сухарі та горіхи.
Витягти готові кнедлі на чистий бавовняний рушник, обваляти в посипці, посипати ванільним цукром і одразу подавати.


0 comments:

Дописати коментар