Сливи в червоному вині

сливи мариновані у червоному вині

Привіт. Вдома все завалено сливами; можна подумати, що був набіг на чийсь садок і обнесено всі дерева.
Насправді, добігла не далі супермаркету, але сливи цього року настільки гарні, що рука не витримала і я купила одразу декілька кіло. Тому наступні декілька днів будуть польові випробування нових рецептів. Той, що нижче – від моєї свекрухи.

Все, як завжди, просто: зварили маринад, залили сливи і через два дні вже готово до споживання. Дуже смачно і до м'яса, і до шоколаду (особливо до нього). Правда, через наявність вина у рецепті дозволено лише дорослим ;)


Інгредієнти: 

на 600г слив сорту «Угорка»
250мл червоного вина
2 лаврових листа
2 гвоздики
1 паличка кориці
1 капсула кардамону
50г меду
50г цукру

Приготування:

1. Розчавити колодкою ножа капсулу кардамону, висипати всі спеції в каструлю, додати мед і цукор, влити вино. Довести суміш до кипіння і прокип'ятити на середньому вогні ще 10 хвилин.

2.Вимити і обсушити фрукти. Розрізати сливи поздовж, видалити кістянку і перерізати кожну половинку на двоє.

3.Перекласти сливи у каструлю до вина, накрити кришкою і зменшити вогонь до мінімуму і залишити на плиті ще на 2-3 хвилини. Охолодити, перекласти у глибоку миску або слоїк, накрити тарілкою або кришкою і поставити холодильник маринуватися, як мінімум до наступного дня.
Ідеально підходить до страв з м'яса і всіляких шоколадних десертів



0 comments:

Дописати коментар