Привіт.
Вдома все завалено сливами; можна подумати, що був набіг на чийсь садок і обнесено
всі дерева.
Все, як завжди, просто: зварили маринад, залили сливи і через два дні вже
готово до споживання. Дуже смачно і до м'яса, і до шоколаду (особливо до
нього). Правда, через наявність вина у рецепті дозволено лише дорослим ;)
Інгредієнти:
на 600г слив сорту «Угорка»
250мл червоного вина
2 лаврових листа
2 гвоздики
1 паличка кориці
1 капсула кардамону
50г меду
50г цукру
Приготування:
1. Розчавити колодкою ножа капсулу кардамону, висипати всі спеції в каструлю,
додати мед і цукор, влити вино. Довести суміш до кипіння і прокип'ятити
на середньому вогні ще 10 хвилин.
2.Вимити і обсушити фрукти. Розрізати сливи поздовж, видалити кістянку і
перерізати кожну половинку на двоє.
3.Перекласти сливи у каструлю до вина, накрити кришкою і зменшити вогонь до
мінімуму і залишити на плиті ще на 2-3 хвилини. Охолодити, перекласти у глибоку
миску або слоїк, накрити тарілкою або кришкою і поставити холодильник
маринуватися, як мінімум до наступного дня.
Ідеально підходить до страв з м'яса і всіляких шоколадних десертів.
0 comments:
Дописати коментар