Привіт! Я тут почитала прогноз погоди, обіцяють що зима таки прийде. Саме для таких холодно-мокрих днів припасла один рецепт — пряне м'ясо з індо-китайською ноткою.
Інгредієнти:
на 500-800г курятини (грудинка або ніжка)
- 6 ст.л. соєвого соусу
- 3 ч.л. приправи Garam Masala (гарам масала)
- 1 ч.л. меленої кориці зірочка анісу (факультативно)
- перчик чилі 1-2 зубчики часнику
для Garam Masala:
- 1 ч.л. меленого кардамону
- 1 ч.л. меленої гвоздики
- 1 ч.л. меленої кориці
Приготування:
1.Обсушити курку за допомогою паперового рушника (не мити). Викласти в скляний або емальований посуд.
2. Змішати приправи: розчавити аніс колодкою ножа, додати гарам масала і корицю. Посипати м ' ясо сумішшю, влити соєвий соус і добре перемішати.
3.Поставити маринуватися в холодильник (мінімум 2 години, а краще на ніч).
4. Нарізати перець чилі кружальцями (якщо не любите гостру їжу, вибирайте перчини більшого розміру та видаліть насіння і перетинки). Почистити часник, розрізати навпіл, видалити серцевину.
5. Розігріти на сковороді декілька ложок олії. Викласти по черзі часник, чилі, м'ясо (без соусу) і обжарити на середньому вогні до готовності м'яса. Подавати з вареним рисом. Маринад можна уварити до загусання і подати як соус.
0 comments:
Дописати коментар