Курка в соєвому соусі

курятина в пряному соусі з гарам масала

Привіт! Я тут почитала прогноз погоди, обіцяють що зима таки прийде. Саме для таких холодно-мокрих днів припасла один рецепт — пряне м'ясо з індо-китайською ноткою.

Можливо, на фото воно й не дуже фотогенічне, зате компенсується небанальним смаком і робиться дуже просто. Рецепт одної пряної курочки вже якось був у блозі, тож можете самі вирішити яка вам більше смакує ;)


Інгредієнти:


на 500-800г курятини (грудинка або ніжка)


  • 6 ст.л. соєвого соусу
  • 3 ч.л. приправи Garam Masala (гарам масала)
  • 1 ч.л. меленої кориці зірочка анісу (факультативно)
  • перчик чилі 1-2 зубчики часнику

для Garam Masala:

  • 1 ч.л. меленого кардамону
  • 1 ч.л. меленої гвоздики
  • 1 ч.л. меленої кориці

Приготування:

1.Обсушити курку за допомогою паперового рушника (не мити). Викласти в скляний або емальований посуд.


2. Змішати приправи: розчавити аніс колодкою ножа, додати гарам масала і корицю. Посипати м ' ясо сумішшю, влити соєвий соус і добре перемішати.


3.Поставити маринуватися в холодильник (мінімум 2 години, а краще на ніч).


4. Нарізати перець чилі кружальцями (якщо не любите гостру їжу, вибирайте перчини більшого розміру та видаліть насіння і перетинки). Почистити часник, розрізати навпіл, видалити серцевину.


5. Розігріти на сковороді декілька ложок олії. Викласти по черзі часник, чилі, м'ясо (без соусу) і обжарити на середньому вогні до готовності м'яса. Подавати з вареним рисом. Маринад можна уварити до загусання і подати як соус.



0 comments:

Дописати коментар