Привіт, привіт!
Важко повірити, що на порозі серпень – корона літа, пора найсолодших фруктів і
відпусток. А ще, принаймні у
мене, час для посиденьок, легких аперитивів та вечерь на балконі.
Це значить –
настав час для випробування рецептів нових закусок. Більшість із них пройшли
тестування в «польових умовах», але зазвичай все змітається із такою швидкістю,
що не встигаю зробити фото.
Сьогодні до вашої
уваги мій фаворит – абрикоси з сиром на шматочку крекера. В оригінальному
італійському варіанті були тараллі, але для «кошерності» смаку набагато
важливіші вологий, кремоподібний сир і по-справжньому спілі солодкі абрикоси.
Не можу сказати
чи можна купити
гарам масала в якомусь із
супермаркетів. Зазвичай робила самостійно, а останнього року вдалося купити
готовий в Німеччині. Якщо вам буде ліниво молоти, обов’язково додайте до сиру
трохи меленого кардамону, кориці і мускатного горіха.
Витрати часу на
приготування мінімальні, я встигаю все зробити доки дістаються фужери і
розкорковується пляшка вина. То що, спробуємо?
Інгредієнти для 4 осіб:
несолодкі крекери
або італійські бублики-тараллі
200г свіжого
домашнього або козиного сиру
1 ч.л. приправи «Garam masala»
4-5 абрикосів
1ч.л. оливкової
олії
сік лимону
(лайма)*
перець
сіль
Приготування:
1. Змішайте сир з
невеликою кількістю оливкової олії, додайте чайну ложку гарам масала і
приправте сіллю. Для сухого сиру додайте 1-2 ложки несолодкого йогурту.
2. Наріжте
абрикоси кубиками і витримайте їх у соку лайма* близько
30 хвилин (можна опустити, якщо немає часу або лайму).
3. Розкладіть
крекери (тараллі) на тарілку для подачі, викладіть на кожну по 1 ч.л. сиру.
Зверху – шматочок абрикоса і свіжозмелений перець.
Для гарам масала змішати:
1 ч.л. меленого кумину
1 ½ ч.л. меленого коріандру
1 ½ ч.л. меленого кардамону
1 ½ ч.л.меленого чорного/білого перцю
1 ч.л. меленої кориці
½ ч.л. тертого
мускатного горіха
0 comments:
Дописати коментар