Антипасті з сиром та абрикосами

чудова закуска до бокалу білого вина з абрикосами



Привіт, привіт! Важко повірити, що на порозі серпень – корона літа, пора найсолодших фруктів і відпусток. А ще, принаймні у мене, час для посиденьок, легких аперитивів та вечерь на балконі.

Це значить – настав час для випробування рецептів нових закусок. Більшість із них пройшли тестування в «польових умовах», але зазвичай все змітається із такою швидкістю, що не встигаю зробити фото.

Сьогодні до вашої уваги мій фаворит – абрикоси з сиром на шматочку крекера. В оригінальному італійському варіанті були тараллі, але для «кошерності» смаку набагато важливіші вологий, кремоподібний сир і по-справжньому спілі солодкі абрикоси.

Не можу сказати чи можна купити гарам масала в якомусь із супермаркетів. Зазвичай робила самостійно, а останнього року вдалося купити готовий в Німеччині. Якщо вам буде ліниво молоти, обов’язково додайте до сиру трохи меленого кардамону, кориці і мускатного горіха.
Витрати часу на приготування мінімальні, я встигаю все зробити доки дістаються фужери і розкорковується пляшка вина. То що, спробуємо?

Інгредієнти для 4 осіб:

несолодкі крекери або італійські бублики-тараллі
200г свіжого домашнього або козиного сиру
1 ч.л. приправи «Garam masala»
4-5 абрикосів
1ч.л. оливкової олії
сік лимону (лайма)*
перець
сіль

Приготування:


1. Змішайте сир з невеликою кількістю оливкової олії, додайте чайну ложку гарам масала і приправте сіллю. Для сухого сиру додайте 1-2 ложки несолодкого йогурту.

2. Наріжте абрикоси кубиками і витримайте їх у соку лайма* близько 30 хвилин (можна опустити, якщо немає часу або лайму).

3. Розкладіть крекери (тараллі) на тарілку для подачі, викладіть на кожну по 1 ч.л. сиру. Зверху – шматочок абрикоса і свіжозмелений перець.

Для гарам масала змішати:

1 ч.л. меленого кумину
1 ½ ч.л. меленого коріандру
1 ½ ч.л. меленого кардамону
1 ½ ч.л.меленого чорного/білого перцю
1 ч.л. меленої кориці
½ ч.л. тертого мускатного горіха



0 comments:

Дописати коментар