Ciao, bellа! Як ся маєшся похмурого (сонячного, вітряного) листопадового ранку? Я тут на днях цікавий супчик «зварганила» маю чим поділитися.
Насправді він не зовсім осінній, ну знаєш такий зігріваючий, ситний, майже зимовий. Коли з холоду хочеться обійняти чашку чогось такого гарячого.
Мій супчик сьогодні легкий, елегантний і прозорий — майже консоме
І, як мені здається, ідеально підходить в якості entrée ,тобто, перед головною стравою до святкового (недільного) обіду.
А ще, в світлі останньої моди на відповідальне споживання, робиться з мінімальної кількості продуктів. Більше того, він ідеальний для утилізації залишків.
Його основа — рибний бульйон. Я б зауважила, що тут потрібен наваристий рибний бульйон. І яким би дивним це тобі це не видалося, краще за все він виходить із залишків запеченої риби. Так, так оті жахливі кістяки, голови, шкіра і залишки м’яса — найкраща основа для будь якого рибного супу чи юшки.
Зварити його дуже просто. Потрібно скласти у велику каструлю: залишки (плавники і хвости теж) риби, додати цибулину (разом із лушпинням, воно додасть навару золотистого забарвлення), морквину, лавровий лист, якщо є стебло селери. Залити все окропом і варити на тихому вогні 20-30 хвилин. Виключити і залишити настоятися на ніч. І, можливо, на ранок у своїй каструлі ти знайдеш щось схоже на холодець. Це означає — бульйончик удався. Можна починати.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На чотирьох
- 2 морквини
- 1 шт білої редьки Дайкон (150-200г)
- ½ стебла пору (рос. лук-порей) зелена частина
- 450г філе сайди або іншої морської риби
- 1шт імбиру (2-4 см)
- 1.5л рибного бульйону
- 4ст.л. хересу
- 4ст.л. соєвого соусу
- 2ст.л. свіжовичавленого лимонного соку (факультативно)
- Сіль, перець
- Дрібка цукру
Підготовка: 30хв
Приготування: 20хв
Приготування:
- Помити і почистити овочі. Нарізати моркву спочатку шайбочками навскоси, а потім на брусочки . Як це робити показано тут.
- Так само брусочками нарізати білу редьку Дайкон.
- Пір (лише зелена частина) розрізати спочатку навпіл (якщо всередині між листям залишився бруд — ще раз споліснути водою), потім на тонкі смужки. А їх (смужки) розрізати на шматки довжиною 4-6см.
- Почистити імбир за допомогою чайної ложки або просто зрізати шкірку ножем і нарізати максимально можливо малими кубиками.
- Вийняти рибу із холодильника і нарізати порційними шматочками.
- Процідити бульйон у каструлю, додати імбир і довести до кипіння. Накрити кришкою і прокип’ятити на середньому вогні 5 хвилин.
- Додати овочі і варити ще 3 хвилини.
- Приправити соєвим соусом, лимонним соком, хересом (якщо є) перцем, цукром і викласти в суп шматочки риби.
- Зменшити вогонь до мінімального і витримати ще 3-5 хвилин під кришкою до готовності риби.
P.S.Кількість імбиру в супі визначає його гостроту. Щоб не вийшло занадто гостро буде достатньо 2см. Я не додавала херес і замість сайди поклала заморожений лосось.
За тим, ciao. Нехай вдається!!
0 comments:
Дописати коментар