Рибний суп на китайський лад

Легкий суп-консоме із східною нотою на основі бульйону. Ідеальний для святкових обідів або коли хочеться чогось елегантно-незвичного.

Ciao, bellа! Як ся маєшся похмурого (сонячного, вітряного) листопадового ранку? Я тут на днях цікавий супчик «зварганила» маю чим поділитися.


Насправді він не зовсім осінній, ну знаєш такий зігріваючий, ситний, майже зимовий. Коли з холоду хочеться обійняти чашку чогось такого гарячого.


Мій супчик сьогодні легкий, елегантний і прозорий — майже консоме

І, як мені здається, ідеально підходить в якості entrée ,тобто, перед головною стравою до святкового (недільного) обіду.


А ще, в світлі останньої моди на відповідальне споживання, робиться з мінімальної кількості продуктів. Більше того, він ідеальний для утилізації залишків.


Його основа — рибний бульйон. Я б зауважила, що тут потрібен наваристий рибний бульйон. І яким би дивним це тобі це не видалося, краще за все він виходить із залишків запеченої риби. Так, так оті жахливі кістяки, голови, шкіра і залишки м’яса — найкраща основа для будь якого рибного супу чи юшки.


Зварити його дуже просто. Потрібно скласти у велику каструлю: залишки (плавники і хвости теж) риби, додати цибулину (разом із лушпинням, воно додасть навару золотистого забарвлення), морквину, лавровий лист, якщо є стебло селери. Залити все окропом і варити на тихому вогні 20-30 хвилин. Виключити і залишити настоятися на ніч. І, можливо, на ранок у своїй каструлі ти знайдеш щось схоже на холодець. Це означає — бульйончик удався. Можна починати.


ІНГРЕДІЄНТИ:

На чотирьох

  • 2 морквини
  • 1 шт білої редьки Дайкон (150-200г)
  • ½ стебла пору (рос. лук-порей) зелена частина
  • 450г філе сайди або іншої морської риби
  • 1шт імбиру (2-4 см)
  • 1.5л рибного бульйону
  • 4ст.л. хересу
  • 4ст.л. соєвого соусу
  • 2ст.л. свіжовичавленого лимонного соку (факультативно)
  • Сіль, перець
  • Дрібка цукру

Підготовка: 30хв

Приготування: 20хв


Приготування:

  1. Помити і почистити овочі. Нарізати моркву спочатку шайбочками навскоси, а потім на брусочки . Як це робити показано тут.

  2. Так само брусочками нарізати білу редьку Дайкон.

  3. Пір (лише зелена частина) розрізати спочатку навпіл (якщо всередині між листям залишився бруд — ще раз споліснути водою), потім на тонкі смужки. А їх (смужки) розрізати на шматки довжиною 4-6см.

  4. Почистити імбир за допомогою чайної ложки або просто зрізати шкірку ножем і нарізати максимально можливо малими кубиками.

  5. Вийняти рибу із холодильника і нарізати порційними шматочками.

  6. Процідити бульйон у каструлю, додати імбир і довести до кипіння. Накрити кришкою і прокип’ятити на середньому вогні 5 хвилин.

  7. Додати овочі і варити ще 3 хвилини.

  8. Приправити соєвим соусом, лимонним соком, хересом (якщо є) перцем, цукром і викласти в суп шматочки риби.

  9. Зменшити вогонь до мінімального і витримати ще 3-5 хвилин під кришкою до готовності риби.

P.S.

Кількість імбиру в супі визначає його гостроту. Щоб не вийшло занадто гостро буде достатньо 2см. Я не додавала херес і замість сайди поклала заморожений лосось.

За тим, ciao. Нехай вдається!!


0 comments:

Дописати коментар