Привіт. Я тут в світлі раптового зниження температур до згадала про один ситний супчик — овочевий із броколі.
В оригінальному рецепті, який трапився мені на очі багато років тому використовувалися лише стебла (не знаю з якого дива). Можливо, "вершки" використали як соус до пасти, а може змішали із зеленим горошком і картоплею та зробили яскравий гарнір?
Але, думаю, варіант лише із стебел буде достатньо блідим. Нащо нам анемічні супчики коли на дворі все й так у монохромі? Давайте додамо фарби будням, добре, хоча б у зимовий суп.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 4-6 порцій:
- 1кг броколі
- 1л курячого бульйону (овочевого відвару)
- 150-200мл збираних вершків або некислої сметани
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 цибулина шалот
- або 1 стебло цибулі-пору
- 2 зубчика часнику
- 2 великих картоплини
- сіль, перець, лавровий лист
- терта цедра лимону (для подачі)
- олія для обжарювання
Підготовка: 15хв
Приготування: 20-25хв
Приготування:
1. Вимити і почистити овочі. Відкласти декілька суцвіть броколі для подальшого використання, решту овочів нарізати невеликими кубиками.
2. Розігріти олію у сковороді, викласти часник та цибулю і обсмажити 3-4 хвилини до м’якості.
3. Додати кубики броколі та картоплі, витримати на вогні ще 5 вилин і залити гарячим бульйоном або водою із ½ бульйонного кубика.
4. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити під кришкою до готовності овочів (15-20 хвилин).
5. Відварити відкладені суцвіття броколі 5хв у злегка підсоленій воді.
6. Зняти з вогню. Витягти овочі в окремий посуд, додати сметану (збирані вершки) і перетерти на пюре за допомогою блендера або погружного міксера. Повернути масу назад в каструлю, посолити, поперчити і довести суп до кипіння, але не кип’ятити.
Подавати із гілочкою броколі, тертою цедрою лимона та грінками.
0 comments:
Дописати коментар