Суп-пюре із броколі

Зігріваючий супчик для холодних днів. Простий рецепт із мінімумом інгредієнтів

Привіт. Я тут в світлі раптового зниження температур до згадала про один ситний супчик — овочевий із броколі.


В оригінальному рецепті, який трапився мені на очі багато років тому використовувалися лише стебла (не знаю з якого дива). Можливо, "вершки" використали як соус до пасти, а може змішали із зеленим горошком і картоплею та зробили яскравий гарнір?
Але, думаю, варіант лише із стебел буде достатньо блідим. Нащо нам анемічні супчики коли на дворі все й так у монохромі? Давайте додамо фарби будням, добре, хоча б у зимовий суп.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 4-6 порцій:


  • 1кг броколі
  • 1л курячого бульйону (овочевого відвару)
  • 150-200мл збираних вершків або некислої сметани
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 цибулина шалот
  • або 1 стебло цибулі-пору
  • 2 зубчика часнику
  • 2 великих картоплини
  • сіль, перець, лавровий лист
  • терта цедра лимону (для подачі)
  • олія для обжарювання

Підготовка: 15хв

Приготування: 20-25хв

Приготування:


1. Вимити і почистити овочі. Відкласти декілька суцвіть броколі для подальшого використання, решту овочів нарізати невеликими кубиками.


2. Розігріти олію у сковороді, викласти часник та цибулю і обсмажити 3-4 хвилини до м’якості.


3. Додати кубики броколі та картоплі, витримати на вогні ще 5 вилин і залити гарячим бульйоном або водою із ½ бульйонного кубика.


4. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити під кришкою до готовності овочів (15-20 хвилин).


5. Відварити відкладені суцвіття броколі 5хв у злегка підсоленій воді.


6. Зняти з вогню. Витягти овочі в окремий посуд, додати сметану (збирані вершки) і перетерти на пюре за допомогою блендера або погружного міксера. Повернути масу назад в каструлю, посолити, поперчити і довести суп до кипіння, але не кип’ятити.

Подавати із гілочкою броколі, тертою цедрою лимона та грінками.



0 comments:

Дописати коментар