Привіт, у мене сьогодні за вікном хоч і пасмурно, але замість сонця яскравий десерт — із червоних сицилійських апельсинів.
На відміну від звичайних, вони достигають пізніше, коли середноморські ночі стають холодними і саме завдяки цьому набувають свого «кривавого кольору». Мені здається несправедливим, що такі яскраві фрукти використовують на сік, в кращому випадку, мармелад або додають у випічку. Тому пропоную дуже простий у виконанні десерт, який можна поєднати з морозивом або мусом.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 кг сицілійських апельсинів
- 3 ст.л. цукру
- цедра 1 апельсину
Підготовка: 15хв
Приготування : 15хв
Витримати: 2-10 годин
Приготування:
- Вимити апельсини гарячою водою із содою. Витерти насухо.
- За допомогою тертушки натерти цедру одного апельсину. Увага! Потрібно зняти лише оранжеву частину, без білої середини.
- За допомогою гострого ножа із зубчиками зрізати шкірку включно із білою частиною з 4-5 апельсині, з решти вичавити сік.
- Перелити сік у невелику каструлю і уварити з 3 ст.л. цукру. Піну, яка утвориться – зняти.
- Коли сік увариться на ⅓, процідити сік через сито, додати цедру і залишити до повного охолодження.
- Нарізати почищені апельсини тоненькими скибочками, викласти шарами у глибоку тарілку (контейнер) і залити сиропом. Маринувати 2-12 годин.
Подавати з кулькою морозива або мусом.
У моєму випадку був із шоколаду та збираних вершків. Ті, хто люблять більш «стабільну» текстуру можуть зробити з білками або молоком.
P.S.Сицилійські апельсині багаті вітаміном С (20% денної потреби), містять велику кількість калію та магнію, збільшують вироблення серотоніну й містять антоціани — речовини, які протидіють старінню і запобігають розвитку раку.
0 comments:
Дописати коментар