Сицилійські апельсини в сиропі

Простий десерт із криваво-червоних апельсинів у власному соку.

Привіт, у мене сьогодні за вікном хоч і пасмурно, але замість сонця яскравий десерт — із червоних сицилійських апельсинів.


На відміну від звичайних, вони достигають пізніше, коли середноморські ночі стають холодними і саме завдяки цьому набувають свого «кривавого кольору». Мені здається несправедливим, що такі яскраві фрукти використовують на сік, в кращому випадку, мармелад або додають у випічку. Тому пропоную дуже простий у виконанні десерт, який можна поєднати з морозивом або мусом.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 кг сицілійських апельсинів
  • 3 ст.л. цукру
  • цедра 1 апельсину

Підготовка: 15хв

Приготування : 15хв

Витримати: 2-10 годин


Приготування:


  1. Вимити апельсини гарячою водою із содою. Витерти насухо.

  2. За допомогою тертушки натерти цедру одного апельсину. Увага! Потрібно зняти лише оранжеву частину, без білої середини.

  3. За допомогою гострого ножа із зубчиками зрізати шкірку включно із білою частиною з 4-5 апельсині, з решти вичавити сік.

  4. Перелити сік у невелику каструлю і уварити з 3 ст.л. цукру. Піну, яка утвориться – зняти.

  5. Коли сік увариться на ⅓, процідити сік через сито, додати цедру і залишити до повного охолодження.

  6. Нарізати почищені апельсини тоненькими скибочками, викласти шарами у глибоку тарілку (контейнер) і залити сиропом. Маринувати 2-12 годин.

Подавати з кулькою морозива або мусом.


У моєму випадку був із шоколаду та збираних вершків. Ті, хто люблять більш «стабільну» текстуру можуть зробити з білками або молоком.

P.S.

 Сицилійські апельсині багаті вітаміном С (20% денної потреби), містять велику кількість калію та магнію, збільшують вироблення серотоніну й містять антоціани — речовини, які протидіють старінню і запобігають розвитку раку.


0 comments:

Дописати коментар