Мариновані сардини з лимоном та медом

смачна закуска із сардин з медовим маринадом

Мушу визнати, іноді я заздрю французам, італійцям, іспанцям, португальцям та іншим хто живе на березі моря чи океану і має можливість купувати рибу напряму у рибалок. Бо в більшості випадків саме свіжість і якість інгредієнтів «робить страву».

Мені рідко вдається купити сардини (не в банці), ну немає їх у моїх сухопутних краях, але іноді трапляються приємні несподіванки.


Цей рецепт довгенько чекав свого часу. Бо польові випробування страв із, скажемо прямо, дешевої риби тривають вже пару років. Думаю, у цьому випадку співпало все: швидкість приготування, поєднання смаків і елегантна простота. Скажіть, вам часто вдавалося чути від рідних: «М-м-м... і де продають таку рибу?», як реакцію на власноруч приготовану страву, «Може зробимо щось таке на свято?»? Для мене це — показник вдалого рецепту. 


Якщо десь в близьких чи далеких краях вам перебіжить дорогу товстенька сардинка, спробуйте цей маринад — не пошкодуєте.

 

Інгредієнти:

 

1кг свіжих сардин

сік 2-3 лимонів

4 ч.л. меду

4 гілочки свіжого тим’яну

1 зубчик часнику

2 ст.л. олії

1 ч.л. солі

 

Підготовка: 15-20хв
Приготування: 5хв
Час витримки: 1-6 год

 

 
Приготування:

 

1. Вимити і почистити сардини від нутрощів і луски (вона легко знімається нігтем). Зробити філе: взяти хребет двома пальцями, злегка підняти і потягти у напрямку голови.


2. Нарізати часник тонкими скибочками; зняти листочки з гілочок тим’яну.


3. Змішати у глибокій мисці до повного розчинення: лимонний сік, мед, часник та сіль.


4. Скласти сардини у глибокий лоток злегка присипаючи кожну рибину сіллю та листям тим’яну. Залити все медовим маринадом та поставити мінімум на 40хв у холодильник.


Подавати скропивши оливковою олією із шматочками чорного хліба.

М-м-м-м-м...

 

P.S.  так само можна приготувати хамсу вона ж тюлька, кілька або анчоус.


0 comments:

Дописати коментар