Мушу визнати, іноді я заздрю французам, італійцям, іспанцям, португальцям та іншим хто живе на березі моря чи океану і має можливість купувати рибу напряму у рибалок. Бо в більшості випадків саме свіжість і якість інгредієнтів «робить страву».
Мені рідко
вдається купити сардини (не в банці), ну немає їх у моїх сухопутних краях, але іноді
трапляються приємні несподіванки.
Цей рецепт довгенько чекав свого часу. Бо польові випробування страв із, скажемо прямо, дешевої риби тривають вже пару років. Думаю, у цьому випадку співпало все: швидкість приготування, поєднання смаків і елегантна простота. Скажіть, вам часто вдавалося чути від рідних: «М-м-м... і де продають таку рибу?», як реакцію на власноруч приготовану страву, «Може зробимо щось таке на свято?»? Для мене це — показник вдалого рецепту.
Якщо десь в близьких чи далеких краях вам перебіжить дорогу товстенька сардинка, спробуйте цей маринад — не
пошкодуєте.
Інгредієнти:
1кг свіжих сардин
сік 2-3 лимонів
4 ч.л. меду
4 гілочки свіжого
тим’яну
1 зубчик часнику
2 ст.л. олії
1 ч.л. солі
Підготовка:
15-20хвПриготування: 5хвЧас витримки: 1-6
год
Приготування:
1. Вимити і
почистити сардини від нутрощів і луски (вона легко знімається нігтем). Зробити
філе: взяти хребет двома пальцями, злегка підняти і потягти у напрямку голови.
2. Нарізати
часник тонкими скибочками; зняти листочки з гілочок тим’яну.
3. Змішати у
глибокій мисці до повного розчинення: лимонний сік, мед, часник та сіль.
4. Скласти
сардини у глибокий лоток злегка присипаючи кожну рибину сіллю та листям тим’яну.
Залити все медовим маринадом та поставити мінімум на 40хв у холодильник.
Подавати скропивши оливковою олією із шматочками чорного хліба.
М-м-м-м-м...
P.S. так само можна приготувати хамсу вона ж
тюлька, кілька або анчоус.
0 comments:
Дописати коментар